Dorsz z małżami, Chorizo, smażonymi grzankami i majonezem szafranowym
Dorsz z małżami, Chorizo, smażone grzanki i szafranowy majonez może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 938 kalorii, 46g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 38 mówi, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki tymianku, pieprz, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Dorsz z małżami, Chorizo, smażonymi grzankami i majonezem szafranowym, Małże z majonezem szafranowym, oraz Schłodzone małże z majonezem szafranowym.
Instrukcje
1
Wymieszaj sok z limonki isaffron w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
3
Ubij w majonezie, oleju i sosie z ostrej papryki. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny, aby umożliwić rozwój smaków. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku overmedium ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj szalotki, czosnek, zmiażdżony pieprz, i szafran i sauté 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Szafran
Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj małże andthyme; przykryć i gotować, aż małże otwarte, o 5 minut (wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają). Bulion z małży przecedzić na duże kawałki; do płynu dodać chorizo, pomidor, pieczoną paprykę i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, Podzielony
Pudełko Suszonego Spaghetti
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Removemussels z muszli. Czy z wyprzedzeniem: małże iz gotowanie bulionu można zrobić 6 godzin wcześniej.Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 3 cali. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Biały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Rozgrzać olej do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
3
Ubij jajka, mleko i cayenne w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać chleb; stirto płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
5
Niech namoczyć 2 minuty.
6
Spuścić nadmiar płynów. Pracując partiami, dodaj chleb dokorze oleju i gotuj, aż zbrązowieje, obracając asnecessary, o 2 protokół. Korzystanie slottedspoon, przenieść do ręczników papierowych i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1
Podgrzać do 177°. przynieść sok z małży i wino tosimmer w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Wlać do naczynia 7x5 cali.
3
Do naczynia dodać kawałki dorsza, posypać solą i skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Cienki-
4
Piec, aż fishis nieprzezroczyste w centrum, fastrygowanie z kłusowąpłynne dwa razy, o 8 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
5
Przynieś bulion z małży na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6
Dodawać i podgrzewać. Podziel małże i bulion między 4 płytkie miski zupy.Top każdy z kawałkiem dorsza, 3 grzanki, anddollop szafran majonezem.v
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Grzanki
Szafran
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
* Kiełbasa wieprzowa przyprawiona przyprawami garlicand, ale łagodniejsza niż Meksykańskie chorizo; dostępna w sklepach z żywnością specjalistyczną i
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, Podzielony
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.