Dorsz w sosie pomidorowym
Dorsz w sosie pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 459 kalorii, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.17 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz dorsza, wino, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Basic Nomato Sauce (Pomidorowy Sos Pomidorowy).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° (200C).
Rozgrzać olej w ognioodpornej zapiekance na średnim ogniu.
Dodaj rybę, skórkę od strony dołu i gotuj przez 1 minutę lub do momentu, gdy skóra będzie chrupiąca. Obrócić i gotować przez 1 minutę dłużej. Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś na talerz.
Dodać cebulę i czosnek do zapiekanki i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować, często mieszając, przez około 4 minuty, aż zmiękną.
Dodać bulion, pomidory, Wino i pastę pomidorową i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić, często mieszając, przez 1012 minut.
Umieścić rybę w sosie i piec przez 5-10 minut, lub aż ledwo nieprzezroczyste.
Przenieś rybę na talerz i namiot z folią aluminiową, aby się ogrzać.
Gotować sos na średnim ogniu około 3 minut, aż zmniejszy się i zgęstnieje. Wymieszać połowę natki pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel sos na 4 talerze obiadowe i umieść kawałek ryby na wierzchu.
Podawać od razu, posypane pozostałą pietruszką.
Halibut w sosie pomidorowym: dorsza zastąpić taką samą ilością halibuta i zamiast pietruszki użyć bazylii i suszonych płatków chile.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.