Dorsz solny w stylu Marechiary

Dorsz solny w stylu Marechiary
Dorsz solny w stylu Marechiaran to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 101g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Jeśli masz pod ręką pieprz, oregano, oliwki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Fool ' s Salt - Sel Fou-sól przyprawowa w stylu francuskim, Sól Przyprawowa Po Japońsku, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dłońmi usuń nasiona z pomidorów, wyciskając je przez sito, wyciskając na tyle, aby usunąć nasiona, a następnie grubo zmiażdżyć pomidory, które masz w rękach i zwrócić je do bez pestek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2
Ciepła filiżanka oliwy z oliwek w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Whack czosnek z płaskim boku noża, rozrzucić goździki na oleju, i gotować, potrząsając patelni, aż lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszać oliwki i gotować, aż jakakolwiek ciecz odparuje i oliwki zaczynają skwierczeć, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
NóżNóż
3
Dodać pomidory i oregano i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień, więc sos jest na żywym wolnym ogniu i lekko doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PieprzPieprz
SOSSOS
4
Niech gotować na wolnym ogniu podczas przygotowywania dorsza, łyżki w trochę gorącej wody, jeśli sos zaczyna gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
DorszDorsz
5
Filety z dorsza osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z DorszaFilety Z Dorsza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Podgrzać pozostały olej filiżanki w oddzielnej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać filety i gotować, obracając raz, aż lekko rumiane z obu stron i nieprzezroczyste w najgrubszym miejscu, o 10 protokół.
8
Odcedzić nadmiar oleju z patelni i ostrożnie wlać sos pomidorowy. Doprowadzić do szybkiego wrzenia, obniżyć ogień tak sos jest gotowanie, i dusić 2 do 3 protokół, fastrygowanie ryby z sosem, jak gotuje. Posmakuj sosu i w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Podziel sos na cztery podgrzewane talerze i polej każdą pulę sosu filetami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos PomidorowySos Pomidorowy
SOSSOS
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Każdy filet skropić dodatkową oliwą z oliwek, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia87
Magazyn