Dorsz solny w stylu Marechiary
Dorsz solny w stylu Marechiaran to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 101g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Jeśli masz pod ręką pieprz, oregano, oliwki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Fool ' s Salt - Sel Fou-sól przyprawowa w stylu francuskim, Sól Przyprawowa Po Japońsku, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dłońmi usuń nasiona z pomidorów, wyciskając je przez sito, wyciskając na tyle, aby usunąć nasiona, a następnie grubo zmiażdżyć pomidory, które masz w rękach i zwrócić je do bez pestek.
Ciepła filiżanka oliwy z oliwek w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Whack czosnek z płaskim boku noża, rozrzucić goździki na oleju, i gotować, potrząsając patelni, aż lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszać oliwki i gotować, aż jakakolwiek ciecz odparuje i oliwki zaczynają skwierczeć, o 1 minutę.
Dodać pomidory i oregano i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień, więc sos jest na żywym wolnym ogniu i lekko doprawić pieprzem.
Niech gotować na wolnym ogniu podczas przygotowywania dorsza, łyżki w trochę gorącej wody, jeśli sos zaczyna gęstnieć.
Filety z dorsza osuszyć ręcznikami papierowymi.
Podgrzać pozostały olej filiżanki w oddzielnej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać filety i gotować, obracając raz, aż lekko rumiane z obu stron i nieprzezroczyste w najgrubszym miejscu, o 10 protokół.
Odcedzić nadmiar oleju z patelni i ostrożnie wlać sos pomidorowy. Doprowadzić do szybkiego wrzenia, obniżyć ogień tak sos jest gotowanie, i dusić 2 do 3 protokół, fastrygowanie ryby z sosem, jak gotuje. Posmakuj sosu i w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Podziel sos na cztery podgrzewane talerze i polej każdą pulę sosu filetami.
Każdy filet skropić dodatkową oliwą z oliwek, jeśli chcesz.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.