Przyprawiony dorsz z brokułami-quinoa Pilaf jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 30 porcjami. Jedna porcja zawiera 67 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 296 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Mieszanka szalotki, brokuły, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quinoa Pilaf z Tempeh i brokułami, Cheezy Broccoli Quinoa Pilaf, oraz Spiced Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać cebulę i doprawić łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i zaczną brązowieć, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Dodaj quinoa i 1 szklanki wody do rondla i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować delikatnie, aż prawie cała woda wyparowała, 10 do 12 protokół. Fold brokuły i rodzynki do quinoa, przykryć, i gotować, aż quinoa i brokuły są miękkie, 8 do 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Zdjąć z ognia i złożyć w migdały, szalotki, łyżeczka soli i łyżeczka pieprzu.W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Sezon dorsza z papryką, łyżeczka soli, i łyżeczka pieprzu i gotować, aż nieprzezroczyste przez cały, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
( 23)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.