Dorsz po hiszpańsku w Chorizo-bulion pomidorowy
Need a dairy free main course? Hiszpański dorsz w bulionie Chorizo-pomidor może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 42g białka, oraz 18g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pimentón, czosnek, chorizo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bagietkę, można śledzić to danie główne z Budyń z bagietką i masłem jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dorsz po hiszpańsku w bulionie pomidorowym, Ryż po hiszpańsku z chorizo i krewetkami, oraz Oxtails w stylu hiszpańskim duszone z Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż lekko zmięknie, o 3 protokół.
Dodać chorizo i nadal gotować, aż kiełbasa jest lekko rumiane, o 4 protokół więcej.
Dodaj wino i zwiększ temperaturę do średniej-wysokiej. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 1 minutę.
Dodaj bulion z kurczaka, ocet, pomidory, 1 1/2 łyżeczki pimentón, pokruszony czerwony pieprz i tymianek. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podczas gdy sos jest na wolnym ogniu, doprawić ryby solą, pieprzem i pozostałą łyżeczką pimentón.
Ogrzać Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju w dużej patelni na dużym ogniu do połysku. Ostrożnie umieścić dorsza w skórce patelni od strony dołu. Gotować bez ruchu, aż skóra będzie chrupiąca i ładnie rumiane, o 3 protokół. Ostrożnie odwróć rybę, zmniejsz ciepło do średniego i kontynuuj gotowanie, aż ryba będzie jędrna w dotyku i nie będzie już nieprzezroczysta, od 4 do 5 minut dłużej.
Przełóż rybę na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz, aby odpocząć.
Dodaj plastry bagietki do patelni. Brązowy z jednej strony i niech i namoczyć soki na patelni. Odwróć po 1 minucie i brązowym po drugiej stronie przez około 30 sekund.
Odrzuć gałązki tymianku z bulionu pomidorowego. Talerz ryb przez łyżki hojną ilość bulionu do poszczególnych misek. Top z ryb, dwa plastry bagietki i pietruszki i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.