Dorsz marynowany na Croutonie

Dorsz marynowany na Croutonie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marynowanego dorsza na Croutonie. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Jeśli masz Bochenek bagietki, imbir, sos sojowy o obniżonej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Dorsz marynowany na Croutonie, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz czosnek, imbir, szalotki, miód, sos sojowy, olej z pestek winogron i ocet w misce do mieszania. Marynować filety rybne w tej mieszaninie przez co najmniej 2 godziny, najlepiej przez noc, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Pestek WinogronOlej Z Pestek Winogron
Filety RybneFilety Rybne
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Przenieść dorsza i marynaty do płytkiej patelni i powoli kłusować ryby na małym ogniu, aż będzie przetargu widłowego, 10 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Bagietkę pokroić na 18 kawałków i ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Posmaruj oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
5
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć rybę na talerz i Płatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Przelać płatki dorsza do sitka ustawionego nad miską, aby spuścić nadmiar wilgoci. Wyrzuć nadmiar płynu i włóż płatkowanego dorsza do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
W innej małej misce, połączyć majonez, szalotki i rozkoszować się sosem tatarskim. Delikatnie złożyć ten sos tatarski do płatków ryb, aby pomóc związać go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
MajonezMajonez
Zielona CebulaZielona Cebula
RozkoszRozkosz
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Umieścić dorsza na crouton i umieścić w piekarniku, aż ryba ma złoty odcień brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
RybyRyby
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć z piekarnika i udekorować każdą przystawką 1/8 łyżeczki kawioru i niewielką ilością pietruszki przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KawiorKawior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia4
Magazyn