Dorsz i krewetki z zachodniego wybrzeża

Dorsz i krewetki z zachodniego wybrzeża
Dorsz z zachodniego wybrzeża i krewetki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 724 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.06 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz krewetki, parmezan, skrobia kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Z Zachodniego Wybrzeża, West Coast Fruit Toss, oraz Whole30 West Coast Chicken dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu doprowadzić wodę do wrzenia. Wymieszać z ryżem, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić 20 minut, aż woda zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Średnie naczynie do pieczenia zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu, i podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości. Wymieszać z grubą śmietaną. W małej misce wymieszaj mleko i skrobię kukurydzianą i wymieszaj z rondlem, aby zagęścić masę śmietanową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Zdjąć z ognia, wymieszać z krewetkami i grzybami, doprawić koperkiem, przyprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SezonowanaSól Sezonowana
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
KoperKoper
5
Ułóż dorsza w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wlać masę śmietanową na dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
DorszDorsz
7
Posypać parmezanem i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
8
Przykryć i piec 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie bąbelkowy i ryba będzie łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż

Składniki

2(zima)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie454Orzechy dowolne (posiekane)Półtorebka w rozmiarze 41, wstępnie ugotowane i obrane krewetkiPółtorebka w rozmiarze 41, wstępnie ugotowane i obrane krewetki2(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży koperekposiekany świeży koperek2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny do posmarowania i głębokiego smażeniaOlej roślinny do posmarowania i głębokiego smażenia11 funt cukinii,1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula mielonacebula mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starty parmezanstarty parmezan4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonypieprz do smakupieprz do smaku4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól przyprawowa do smakusól przyprawowa do smaku227Orzechy dowolne (posiekane)świeże krewetki, obrane i deveinedświeże krewetki, obrane i deveined4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż biały długoziarnisty niegotowanyryż biały długoziarnisty niegotowany

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn