Dorsz Duszony Z Sosem Marchewkowo-Kokosowym
Duszony dorsz z sosem kokosowym z marchwi Piernikowej jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 35 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 42 kalorie. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dorsza, sycylijską sól morską dla smakoszy, Koper i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sos Z Łososia Piernikowego I Marchewki, Krewetki kokosowe z piernikowym sosem koktajlowym, oraz Piernikowe Bułeczki Z Marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety z dorsza opłukać; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Posypać obie strony koperkiem, solą morską i pieprzem.
Odstawić na 10 minut. Dorsza obustronnie posmarować skrobią kukurydzianą, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Dodać filety z dorsza. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 3 minut na stronę lub aż lekko rumiane.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Ciepło Pozostałe 1 łyżeczka oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj bok choy; gotować 2 minut na stronie lub aż lekko rumiane.
Dodaj mleko kokosowe, sok z marchwi, wino ryżowe i imbir. Przynieś na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Delikatnie umieścić filety rybne w sosie; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem. Aby służyć, umieść filet rybny i bok choy w każdej z 4 płytkich misek.
Do każdej miski wlać niewielką ilość sosu marchewkowo-kokosowego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.