Dorsz czarny z Chardą Szwajcarską, oliwkami i cytryną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj czarnego dorsza z Chardą Szwajcarską, oliwkami i cytryną. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 23G białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki utwardzone oliwą, boćwinę szwajcarską, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chard Szwajcarski z oliwkami, Chard Szwajcarski z oliwkami, oraz Chard Szwajcarski Z Oliwkami.
Instrukcje
Umieść cytrynę w małym rondlu; dodaj wodę, aby przykryć.
Umieść małą żaroodporną płytkę nad rondlem, na górze cytryny, aby utrzymać ją w zanurzeniu. Doprowadzić wodę do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż cytryna będzie bardzo ostudzić po przekłuciu nożem, około 30 minut.
Cytrynę przeciąć na pół (aby szybciej schłodzić); ostudzić.
Wyjąć miąższ z obu połówek cytryny i wycisnąć miąższ przez sito o grubych oczkach do małej miski; wyrzucić cząstki stałe. Drobno posiekać i dodać do miąższu. Odstawić.
Grzać kolendrę i nasiona kminku wduża patelnia na średnim ogniu, mieszającczęsto, aż lekko przyciemnione i pachnące,o 3 protokół. Odstawić.
Grubo zmiel kolendrę i nasiona kuminu w młynku do przypraw lub z zaprawą i tłuczkiem.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstickprzez średnie ciepło. Doprawić rybę mieszanką przyprawową, sól, i pieprz; umieścić skórkę w dół patelni. Gotować, aż zbrązowieni chrupiące, 5-6 protokół. Obróć; gotuj do justopaque w centrum, 2-4 minuty więcej.
Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju wduża patelnia na średnim ogniu.
Dodać garlicand 1/4 łyżeczka pokruszone płatki czerwonej papryki; gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj chard przez garść, podrzucając ipojawiając go lekko więdną między dodatkami.Doprawić solą i pieprzem. Gotować, tossingocasionally, aż wszystkie chard jest miękka, 5-7 minut. Odstawić.
Wymieszaj oliwki i zarezerwowaną mieszankę cytryny na chard. Doprawić solą, pieprzem iwięcej zmiażdżonych płatków czerwonej papryki, w razie potrzeby.
W porcji: 220 kalorii, 11 g tłuszczu, 2 g błonnika
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.