Dorsz czarny z Chardą Szwajcarską, oliwkami i cytryną

Dorsz czarny z Chardą Szwajcarską, oliwkami i cytryną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj czarnego dorsza z Chardą Szwajcarską, oliwkami i cytryną. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 23G białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki utwardzone oliwą, boćwinę szwajcarską, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chard Szwajcarski z oliwkami, Chard Szwajcarski z oliwkami, oraz Chard Szwajcarski Z Oliwkami.

Instrukcje

1
Umieść cytrynę w małym rondlu; dodaj wodę, aby przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść małą żaroodporną płytkę nad rondlem, na górze cytryny, aby utrzymać ją w zanurzeniu. Doprowadzić wodę do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż cytryna będzie bardzo ostudzić po przekłuciu nożem, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Drenaż.
4
Cytrynę przeciąć na pół (aby szybciej schłodzić); ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
5
Wyjąć miąższ z obu połówek cytryny i wycisnąć miąższ przez sito o grubych oczkach do małej miski; wyrzucić cząstki stałe. Drobno posiekać i dodać do miąższu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Grzać kolendrę i nasiona kminku wduża patelnia na średnim ogniu, mieszającczęsto, aż lekko przyciemnione i pachnące,o 3 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Grubo zmiel kolendrę i nasiona kuminu w młynku do przypraw lub z zaprawą i tłuczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstickprzez średnie ciepło. Doprawić rybę mieszanką przyprawową, sól, i pieprz; umieścić skórkę w dół patelni. Gotować, aż zbrązowieni chrupiące, 5-6 protokół. Obróć; gotuj do justopaque w centrum, 2-4 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju wduża patelnia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać garlicand 1/4 łyżeczka pokruszone płatki czerwonej papryki; gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
11
Dodaj chard przez garść, podrzucając ipojawiając go lekko więdną między dodatkami.Doprawić solą i pieprzem. Gotować, tossingocasionally, aż wszystkie chard jest miękka, 5-7 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
12
Wymieszaj oliwki i zarezerwowaną mieszankę cytryny na chard. Doprawić solą, pieprzem iwięcej zmiażdżonych płatków czerwonej papryki, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
13
Podawać rybę z chardą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
14
W porcji: 220 kalorii, 11 g tłuszczu, 2 g błonnika
15
Bon Appétit

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn