Dorie Greenspan ' s Go-to Beef Daube jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 768 kalorii. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieczeń wołową, szalotkę, pasternak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Crash-o-Cookies od Dorie Greenspan, Podwójne czekoladowe babeczki Dorie Greenspan, oraz The Best Banana Bundt Cake (Dorie Greenspan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść regał w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Umieść holenderski piekarnik na średnim ogniu i wrzuć boczek. Gotować, mieszając, tylko do momentu, aż boczek zarumieni się, a następnie przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Suszyć wołowinę między arkuszami ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Dodać 1 łyżkę oleju do tłuszczu boczku w garnku i ogrzać go na średnim ogniu, a następnie brązowo wołowinę, partiami, ze wszystkich stron. Nie tłocz garnka-jeśli spróbujesz ugotować zbyt wiele kawałków na raz, będziesz gotować mięso na parze, a nie brązowo-i upewnij się, że każdy kawałek ma dobry kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Do miski z boczkiem przełożyć rumiane mięso i lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Wlać olej do garnka (nie usuwać rumianych kawałków przyklejonych do dna), dodać pozostałą łyżkę oleju i ogrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać cebulę i szalotkę, doprawić lekko solą i pieprzem, i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, o 8 protokół. Wrzuć czosnek, marchewkę i pasternak, jeśli ich używasz, i daj wszystkim kilka dobrych zwrotów, aby pokryć wszystkie składniki odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Wlej brandy, podgrzej ogień i dobrze wymieszaj, aby brandy poluzowała to, co może przylegać do dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Niech brandy zagotować na minutę, a następnie powrócić wołowinę i boczek do garnka, wlać wino,i wrzucić w bukiet garni. Jeszcze raz, zrób wszystko dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
2 Szczypty Zmielonych Goździków
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Gdy wino dojdzie do wrzenia, przykryj garnek szczelnie kawałkiem folii aluminiowej i pokrywką. Włożyć daube do piekarnika i pozostawić do duszenia bez zakłóceń przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Wyjmij garnek z piekarnika, zdejmij pokrywkę i folię, a wszystko wymieszaj raz. Jeśli wygląda na to, że ciecz zmniejsza się o wiele (mało prawdopodobne), dodaj tylko tyle wody, aby pokryć składniki. Garnek wyjąć z folią i pokrywką, wsunąć z powrotem do piekarnika i gotować przez kolejne 1 1/2 godziny (łączny czas to 2 1/2 godziny). W tym momencie mięso powinno być widłowe - jeśli nie, daj mu kolejne 30 minut w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Posmakuj sosu. Jeśli chcesz go trochę bardziej skoncentrowany (zazwyczaj myślę, że jest po prostu w porządku, jak jest), wlać sos do rondla, umieścić go na dużym ogniu, i gotować, aż będzie tak, jak lubisz. Gdy sos spotka się z Twoją aprobatą, spróbuj go do soli i pieprzu. (Jeśli masz zamiar zmniejszyć SOS, upewnij się, że nie sól, dopóki nie jest zmniejszona.) Wyłowić bukiet garni i za pomocą dużej łyżki do serwowania, odtłuścić powierzchniowy tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Bouquet Garni
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
13
Podawać wołowinę i marchewkę zwilżoną sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
14
Przechowywanie: jak wszystkie gulasze, można je przechowywać w lodówce przez około 3 dni lub zamrażać do 2 miesięcy. Jeśli przygotowujesz daube przed, nie zmniejszaj sosu, po prostu ostudzić daube i schłodzić. Następnie, w czasie podawania, zdjąć tłuszcz (łatwe zadanie, gdy daube został schłodzony), zmniejszyć sos, i doprawić go ostatni raz.