Dorie Greenspan ' s Go-to Beef Daube

Dorie Greenspan ' s Go-to Beef Daube
Dorie Greenspan ' s Go-to Beef Daube jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 768 kalorii. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieczeń wołową, szalotkę, pasternak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Crash-o-Cookies od Dorie Greenspan, Podwójne czekoladowe babeczki Dorie Greenspan, oraz The Best Banana Bundt Cake (Dorie Greenspan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść regał w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść holenderski piekarnik na średnim ogniu i wrzuć boczek. Gotować, mieszając, tylko do momentu, aż boczek zarumieni się, a następnie przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Suszyć wołowinę między arkuszami ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Dodać 1 łyżkę oleju do tłuszczu boczku w garnku i ogrzać go na średnim ogniu, a następnie brązowo wołowinę, partiami, ze wszystkich stron. Nie tłocz garnka-jeśli spróbujesz ugotować zbyt wiele kawałków na raz, będziesz gotować mięso na parze, a nie brązowo-i upewnij się, że każdy kawałek ma dobry kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Do miski z boczkiem przełożyć rumiane mięso i lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wlać olej do garnka (nie usuwać rumianych kawałków przyklejonych do dna), dodać pozostałą łyżkę oleju i ogrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodać cebulę i szalotkę, doprawić lekko solą i pieprzem, i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, o 8 protokół. Wrzuć czosnek, marchewkę i pasternak, jeśli ich używasz, i daj wszystkim kilka dobrych zwrotów, aby pokryć wszystkie składniki odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Wlej brandy, podgrzej ogień i dobrze wymieszaj, aby brandy poluzowała to, co może przylegać do dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Niech brandy zagotować na minutę, a następnie powrócić wołowinę i boczek do garnka, wlać wino,i wrzucić w bukiet garni. Jeszcze raz, zrób wszystko dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Gdy wino dojdzie do wrzenia, przykryj garnek szczelnie kawałkiem folii aluminiowej i pokrywką. Włożyć daube do piekarnika i pozostawić do duszenia bez zakłóceń przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Wyjmij garnek z piekarnika, zdejmij pokrywkę i folię, a wszystko wymieszaj raz. Jeśli wygląda na to, że ciecz zmniejsza się o wiele (mało prawdopodobne), dodaj tylko tyle wody, aby pokryć składniki. Garnek wyjąć z folią i pokrywką, wsunąć z powrotem do piekarnika i gotować przez kolejne 1 1/2 godziny (łączny czas to 2 1/2 godziny). W tym momencie mięso powinno być widłowe - jeśli nie, daj mu kolejne 30 minut w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Posmakuj sosu. Jeśli chcesz go trochę bardziej skoncentrowany (zazwyczaj myślę, że jest po prostu w porządku, jak jest), wlać sos do rondla, umieścić go na dużym ogniu, i gotować, aż będzie tak, jak lubisz. Gdy sos spotka się z Twoją aprobatą, spróbuj go do soli i pieprzu. (Jeśli masz zamiar zmniejszyć SOS, upewnij się, że nie sól, dopóki nie jest zmniejszona.) Wyłowić bukiet garni i za pomocą dużej łyżki do serwowania, odtłuścić powierzchniowy tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Bouquet GarniBouquet Garni
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
Podawać wołowinę i marchewkę zwilżoną sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
14
Przechowywanie: jak wszystkie gulasze, można je przechowywać w lodówce przez około 3 dni lub zamrażać do 2 miesięcy. Jeśli przygotowujesz daube przed, nie zmniejszaj sosu, po prostu ostudzić daube i schłodzić. Następnie, w czasie podawania, zdjąć tłuszcz (łatwe zadanie, gdy daube został schłodzony), zmniejszyć sos, i doprawić go ostatni raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn