Dorie Greenspan ' s Go-to Beef Daube jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 768 kalorii. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieczeń wołową, szalotkę, pasternak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Crash-o-Cookies od Dorie Greenspan, Podwójne czekoladowe babeczki Dorie Greenspan, oraz The Best Banana Bundt Cake (Dorie Greenspan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść regał w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść holenderski piekarnik na średnim ogniu i wrzuć boczek. Gotować, mieszając, tylko do momentu, aż boczek zarumieni się, a następnie przenieść do miski.
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Suszyć wołowinę między arkuszami ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Dodać 1 łyżkę oleju do tłuszczu boczku w garnku i ogrzać go na średnim ogniu, a następnie brązowo wołowinę, partiami, ze wszystkich stron. Nie tłocz garnka-jeśli spróbujesz ugotować zbyt wiele kawałków na raz, będziesz gotować mięso na parze, a nie brązowo-i upewnij się, że każdy kawałek ma dobry kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby Umożliwić
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Do miski z boczkiem przełożyć rumiane mięso i lekko doprawić solą i pieprzem.
Wlać olej do garnka (nie usuwać rumianych kawałków przyklejonych do dna), dodać pozostałą łyżkę oleju i ogrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać cebulę i szalotkę, doprawić lekko solą i pieprzem, i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, o 8 protokół. Wrzuć czosnek, marchewkę i pasternak, jeśli ich używasz, i daj wszystkim kilka dobrych zwrotów, aby pokryć wszystkie składniki odrobiną oleju.
Wlej brandy, podgrzej ogień i dobrze wymieszaj, aby brandy poluzowała to, co może przylegać do dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Niech brandy zagotować na minutę, a następnie powrócić wołowinę i boczek do garnka, wlać wino,i wrzucić w bukiet garni. Jeszcze raz, zrób wszystko dobrze.
Gdy wino dojdzie do wrzenia, przykryj garnek szczelnie kawałkiem folii aluminiowej i pokrywką. Włożyć daube do piekarnika i pozostawić do duszenia bez zakłóceń przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Wyjmij garnek z piekarnika, zdejmij pokrywkę i folię, a wszystko wymieszaj raz. Jeśli wygląda na to, że ciecz zmniejsza się o wiele (mało prawdopodobne), dodaj tylko tyle wody, aby pokryć składniki. Garnek wyjąć z folią i pokrywką, wsunąć z powrotem do piekarnika i gotować przez kolejne 1 1/2 godziny (łączny czas to 2 1/2 godziny). W tym momencie mięso powinno być widłowe - jeśli nie, daj mu kolejne 30 minut w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Posmakuj sosu. Jeśli chcesz go trochę bardziej skoncentrowany (zazwyczaj myślę, że jest po prostu w porządku, jak jest), wlać sos do rondla, umieścić go na dużym ogniu, i gotować, aż będzie tak, jak lubisz. Gdy sos spotka się z Twoją aprobatą, spróbuj go do soli i pieprzu. (Jeśli masz zamiar zmniejszyć SOS, upewnij się, że nie sól, dopóki nie jest zmniejszona.) Wyłowić bukiet garni i za pomocą dużej łyżki do serwowania, odtłuścić powierzchniowy tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Bouquet Garni
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
13
Podawać wołowinę i marchewkę zwilżoną sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
14
Przechowywanie: jak wszystkie gulasze, można je przechowywać w lodówce przez około 3 dni lub zamrażać do 2 miesięcy. Jeśli przygotowujesz daube przed, nie zmniejszaj sosu, po prostu ostudzić daube i schłodzić. Następnie, w czasie podawania, zdjąć tłuszcz (łatwe zadanie, gdy daube został schłodzony), zmniejszyć sos, i doprawić go ostatni raz.