Dorada morska w soli morskiej z salsą Verde
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Dorada w soli morskiej z Salsa Verde. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 67g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $7.45 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka liści kopru włoskiego, kapary, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, oraz Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Lekko ubij białka i złóż do soli, dobrze mieszając, aż do połączenia. Tekstura powinna być ziarnista, ale spójna; w razie potrzeby dodaj trochę wody. Naciśnij 1/4 cala grubości warstwy mieszaniny soli na dużą blachę do pieczenia lub zapiekanka, która pomieści ryby. Nadziewać całą rybę listkami kopru włoskiego, pietruszką, tymiankiem, rozmarynem, czosnkiem i 2 plastrami cytryny.
Połóż rybę na soli i zapakuj pozostałą sól na rybę, aby całkowicie ją zamknąć. Piecz, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 135 stopni F, około 20 minut. (Będzie trochę przenieść gotowania nawet po wyjęciu ryby z piekarnika.)
Podczas gotowania ryb, przygotować salsa verde.
Wyciąć skórkę z cytryny i podzielić segmenty na 4 kawałki. W misce połączyć segment cytryny z selerem, pietruszką, cebulą, korniszonem, kaparami, zielonymi oliwkami, jeśli używasz, i oliwą z oliwek.
Pozostaw rybę na 5 minut po wyjęciu z piekarnika. Crack otworzyć skorupę solną i podnieść i wyrzucić warstwy soli. Wyciągnij skórę z wierzchu każdej ryby, ostrożnie podnieś górny filet z kości i przenieś na talerz do serwowania. Podnieść i wyrzucić kości. Delikatnie unieś drugi filet ze skóry i przenieś na talerz do serwowania. Łyżka salsa verde na lub wokół filetów rybnych.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.