Domowy mus jabłkowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, Homemade Applesauce może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 5 osób i kosztuje 2,91 USD za porcję. Ta przystawka ma 561 kalorii , 2 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. 961 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka skórki pomarańczowej, skórki cytrynowej, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Podobne przepisy to Applesauce Cake , Applesauce Carrot Cake Muffins i Quinoa Porridge with Applesauce, Skyr and Honey Toasted Muesli .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Umieść skórkę i sok z pomarańczy i cytryny w dużej misce. Obierz jabłka, pokrój je na ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne (zachowując skórkę z 2 czerwonych jabłek) i wrzuć je do soku.
Wlej jabłka, odłożoną skórkę i sok do emaliowanego żeliwnego garnka, który nie reaguje z żywnością.
Dodaj brązowy cukier, masło, cynamon i ziele angielskie, a następnie przykryj garnek.
Piec przez 1 1/2 godziny, lub do momentu, aż wszystkie jabłka będą miękkie.
Usuń i wyrzuć skórkę z czerwonego jabłka.
Mieszaj trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.