Domowy gulasz z gorącego garnka
Domowy gulasz z gorącego garnka może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 249 kalorii, 16 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 1,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Mieszanka ząbków czosnku, ziemniaków, wieprzowiny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 90%, co jest wynikiem doskonałym. Wypróbuj tajwański gorący garnek i domowe klopsiki, Jak zrobić domowe gorące kakao / gorącą czekoladę i Wołowina Sukiyaki Hot Pot – japońska książka kucharska z gorącymi garnkami Harris Salat, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku lub czajniku pokrytym sprayem do gotowania, zrumienij wieprzowinę na średnim ogniu.
Dodać szynkę, zieloną paprykę, cebulę, seler i czosnek. Zmniejsz ogień do średniego; gotuj przez 8-10 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj kolejnych dziewięć składników. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodać szpinak i smażyć, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz można łączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Louisa Roederera Cristal Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.