Domowe Wegańskie Kimchi

Domowe Wegańskie Kimchi
Przepis domowej roboty Wegańskie Kimchi może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 69 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 909 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka kapusty napa, czosnek, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap), Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, oraz Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść liście kapusty, daikon i zieleń szalotki w dużej misce i posyp 2 łyżkami koszernej soli. Wrzucić do połączenia, przykryć, a następnie odstawić w temperaturze pokojowej, aż kapusta zwiędnie, co najmniej 1 godzinę i do 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Powinien uwalniać około 1/4 do 1/2 szklanki płynu.
3
W międzyczasie połącz białka scallion, czosnek, imbir, chili w proszku, pastę miso i cukier w misce robota kuchennego lub blendera. Proces do momentu utworzenia szorstkiej pasty, łącznie około 30 sekund, skrobanie boków w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
MisoMiso
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Gdy kapusta zwiędnie, dodaj mieszankę chili i obróć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
5
Dodaj 1 szklankę wody do mieszaniny. Smak płynu i dodać więcej soli w razie potrzeby (powinien mieć słoność wody morskiej). Zapakuj kimchi do słoików mason, mocno naciskając, aby szczelnie zapakować i używając pałeczki, aby uwolnić pęcherzyki powietrza uwięzione w dnie słoika. Przykryj kimchi płynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
PałeczkiPałeczki
6
Szczelnie zamknąć słoiki i pozostawić je w chłodnej temperaturze pokojowej na 24 godziny, a następnie przenieść do lodówki. Pozostawić do fermentacji co najmniej 1 tydzień przed jedzeniem (patrz uwaga). Kimchi będzie trwać do 1 miesiąca po otwarciu. Alternatywnie, umieścić bezpośrednio w lodówce po parkingu i smak codziennie począwszy od pierwszego tygodnia, aż będzie tak kwaśny,jak chcesz. Spożywać w ciągu 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia86
Magazyn