Domowe Roladki Do Patelni
Domowe bułeczki do patelni to Wegetariańskie przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 274 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka mąki chlebowej, skrócenie, jajko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowe Sajgonki, Domowe Roladki Do Patelni, oraz Domowe Roladki Obiadowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj razem 2 szklanki mąki, cukru, skrócenia, soli i drożdży.
Dodaj wodę, mleko i jajko. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często.
Dodaj pozostałą mąkę, 1/4 szklanki na raz, aż ciasto się połączy.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce i obróć nasmarowaną stroną do góry. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i podzielić na pół; każdą połowę pokroić na 24 kawałki. Uformować kawałki w rundy.
Umieść rolki blisko siebie w dwóch lekko nasmarowanych okrągłych patelniach na ciasto 9 cali.
Posmaruj roztopionym masłem. Przykryć i odstawić w ciepłym miejscu o 30 minut lub do podwojenia. Przykryć rolki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 12 do 18 minut, aż się zarumieni.