Domowe Piwo Imbirowe
Domowe piwo imbirowe może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 220 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Mieszanka cukru, imbiru, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Staromodny Sposób: Domowe Piwo Imbirowe, Bezglutenowy krem imbirowy bułeczki z domowej roboty kandyzowanym imbirem, oraz Piwo Imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wystarczy zetrzeć imbir za pomocą mikrowłókien, aby odmierzyć 3 1/2 łyżki, a następnie umieścić w sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską, aby zebrać sok, naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając.
Umieść lejek w szyjce butelki i wlej 3 łyżki soku imbirowego (zachowaj pozostały do innego użycia).
Dodać cukier, sok z cytryny, drożdże i szczyptę soli.
Napełnij butelkę wodą, pozostawiając na górze około 1 1/2 cala przestrzeni.
Zdejmij lejek i mocno zakrętkę. Delikatnie wstrząsnąć butelką, aby rozpuścić cukier.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż plastik będzie twardy i nie będzie już wgnieceń po ściśnięciu, 24 do 36 godzin.
Chill piwo imbirowe do bardzo zimnego.
Piwo imbirowe utrzymuje się, schłodzone, 1 tydzień.