Domowe miękkie precle
Domowe miękkie precle to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 32 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 122 kalorie . Za 9 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka wody, masła, ciepłej wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowy hor d'oeuvre. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16% . Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Wypróbuj domowe miękkie precle , domowe miękkie precle i domowe miękkie precle, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier, sól, masło i jajko. Wymieszaj 3 szklanki mąki; mieszaj, aż będzie gładka.
Dodajemy tyle mąki, żeby powstało sztywne ciasto. Przykryj miskę szczelnie folią; przechowywać w lodówce przez 2-24 godziny.
Ciasto zagnieść i podzielić na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni pokrój każdą połówkę na 16 równych części.
Rozwałkuj każdy kawałek na 20-calowy placek. lina. Uformuj tradycyjny kształt precla i ułóż na natłuszczonej blasze do pieczenia.
W małej misce połącz żółtko i wodę; posmaruj precle.
W razie potrzeby posyp solą. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 25 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 15 minut lub do momentu zarumienienia.