Domowe Ciasto Konserwowe
Domowe ciasto konserwowe to deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 9g tłuszczu i w sumie 493 kalorii. Za 83 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, dodatkowy cukier cukierniczy, ekstrakt z mięty pieprzowej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Z łyżką wynik 10%, to danie można poprawić. Spróbuj Ciasto czekoladowe Come-Home-to-Mama, domowe ciasto na parze, oraz Sos Marinara do konserw dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Przygotuj ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; wlać do dwóch natłuszczonych 9 cali. kwadratowe formy do pieczenia i dwa natłuszczone kubki na muffinki.
Piecz ciasta w temperaturze 350° przez 25 minut, a babeczki przez 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
W małej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej połącz kawałki czekolady i śmietanę. Kuchenka mikrofalowa na wysokim poziomie przez 30 sekund lub do stopienia wiórów; mieszaj, aż będzie gładka. Wstaw do lodówki na 20 minut lub do ostygnięcia. Ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się miękkie szczyty.
Umieść jedno ciasto na zadaszonej desce; posmaruj mieszanką czekolady. Na wierzch z pozostałym ciastem.
W misce wymieszaj wodę, proszek bezowy i ekstrahuj, aż proszek się rozpuści.
Umieść cukier cukierniczy w dużej misce.
Dodaj mieszankę bezową; mieszaj, aż dobrze się połączy i powstanie bardzo sztywne ciasto, około 1 minuty.
Umieść po 1/4 szklanki kremówki w dwóch miseczkach; odcień jeden różowy i jeden zielony.
Umieść 2 łyżki stołowe w innej misce; odcień złota.
Umieść pozostałą kremówkę w misce; zostaw biały. Przykryj miski folią, gdy nie są używane.
Odstawić 2 łyżki białego kremówki. Na powierzchni roboczej mocno posypanej cukrem cukierniczym rozwałkuj pozostałą białą kremówkę na 12 cali. kwadrat. Wsuń nóż do lukru między kremówkę a powierzchnię roboczą, aby poluzować; przenieś na ciasto. Gładkie boki i rogi wokół ciasta. Przytnij każdą nakładającą się kremówkę nożem do pizzy.
W przypadku etykiety słoika uformuj zarezerwowaną białą kremówkę W 2-1 / 2 cala. x 1-1 / 2-w. Owalny. Uformuj 1 łyżkę różowego kremówki w 1-3/4 cala. x 1-w. Owalny.
Umieść na białym owalu; odstawić.
W przypadku słoika do konserw odetnij cienki plasterek z wierzchu babeczki.
Pokrój każdą babeczkę na pół od góry do dołu. Odnosząc się do zdjęcia po lewej stronie do pozycji, ułóż połówki babeczki i umieść ściętą stroną do dołu po jednej stronie ciasta. Kształt pozostały różowy kremówki wokół trzech dolnych połówek; wykończenia.
Umieść etykietę na słoiku.
Za pomocą wykałaczki lub cienkiego pędzla zamoczonego w zielonym barwniku spożywczym napisz na etykiecie "dżem". Na pokrywkę słoika uformuj złotą kremówkę i umieść na czwartej babeczce; przyciąć. Za pomocą wykałaczki naciśnij 1/2-in. linie do pokrywy słoika.
Rozwałkuj zieloną kremówkę do 1/8 cala. grubość. Korzystanie z 1-in. foremki do ciastek alfabetu, wycinaj litery, aby przeliterować "przepis". Centrum w pobliżu górnej części ciasta.
Pokrój pozostałą zieloną kremówkę na 1/8 cala.- do 1/4 cala. szerokie paski do linii kart receptury.
Umieść na torcie obok słoika. Przykryj i wstaw do lodówki do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.