Domowa pizza Chicago Deep-Dish to śródziemnomorskie danie główne. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 423 kalorie , 19 g białka i 27 g tłuszczu każda. Za 1,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Udaj się do sklepu i kup paprykę, drożdże szybkorosnące, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chicago Deep-Dish Pizza , Chicago Deep-Dish Pizza i Chicago Deep-Dish Pizza .
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj 1-1/2 szklanki mąki, mąki kukurydzianej, drożdży, cukru i soli. W małym rondlu podgrzej wodę i olej do 120-13
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
24 Plasterki Pepperoni, Opcjonalnie
Pepperoni, Opcjonalnie
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Na dużej patelni podsmaż grzyby na 2 łyżkach oleju, aż będą miękkie. W dużej misce wymieszaj pomidory, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, czosnek i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Deep Dish Pizza naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Możesz spróbować Naked Winery Diva, Sangiovese. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Naga Diva winiarni, , Sangiovese
Ziemisty, grzybowo-dębowy bukiet już po otwarciu i pierwszym plusku. Na podniebieniu wytrawne truskawkowo-cukierkowe papierosy z miękkimi taninami i średnio długim finiszem.