Domowa pizza Chicago Deep Dish

Domowa pizza Chicago Deep Dish
Domowa pizza Chicago Deep-Dish to śródziemnomorskie danie główne. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 423 kalorie , 19 g białka i 27 g tłuszczu każda. Za 1,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Udaj się do sklepu i kup paprykę, drożdże szybkorosnące, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chicago Deep-Dish Pizza , Chicago Deep-Dish Pizza i Chicago Deep-Dish Pizza .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj 1-1/2 szklanki mąki, mąki kukurydzianej, drożdży, cukru i soli. W małym rondlu podgrzej wodę i olej do 120-13
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
24 Plasterki Pepperoni, Opcjonalnie24 Plasterki Pepperoni, Opcjonalnie
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj do suchych składników; ubijaj aż do zwilżenia. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
4
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Na dużej patelni podsmaż grzyby na 2 łyżkach oleju, aż będą miękkie. W dużej misce wymieszaj pomidory, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, czosnek i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Obficie nasmaruj 13-calowy. x 9 cali formę do pieczenia lub naczynie z pozostałymi 2 łyżeczkami oleju. Uderz ciasto w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Rozwałkuj na 15-calowy placek. x 11 cali prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Przełożyć na przygotowaną patelnię, dociskając do dna i do połowy wysokości boków formy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Posyp 2 filiżankami sera mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
10
Połowę sosu wyłóż na ser (pozostały sos zachowaj do innego użytku lub do maczania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
11
Ułóż warstwami kiełbasę, smażone grzyby i, według uznania, pepperoni; posyp resztą sera mozzarella i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Funta Pieprzowego Sera Jack, Posiekanego1/2 Funta Pieprzowego Sera Jack, Posiekanego
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
12
Przykryj i piecz w temperaturze 450 stopni przez 35 minut. Odkryć; piec około 5 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
W razie potrzeby posyp bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)bulk Italian sausage, cooked and crumbledbulk Italian sausage, cooked and crumbled227Orzechy dowolne (posiekane)sos pomidorowy puszkasos pomidorowy puszka794Orzechy dowolne (posiekane)can diced tomatoes, well drainedcan diced tomatoes, well drained40Orzechy dowolne (posiekane)Opcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazyliaOpcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazylia01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)250Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1zostawićThinly sliced fresh basil optionalThinly sliced fresh basil optional1zostawićThinly sliced fresh basil optionalThinly sliced fresh basil optional227Orzechy dowolne (posiekane)pokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki227Orzechy dowolne (posiekane)pokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki2do 3 ząbków czosnku, mielonychdo 3 ząbków czosnku, mielonych72Orzechy dowolne (posiekane)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.oliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone oreganosuszone oregano50Orzechy dowolne (posiekane)starty parmezanstarty parmezan340Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki rozdrobniony ser mozzarella, podzielonyfiliżanki rozdrobniony ser mozzarella, podzielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek24plastrypepperoni, optionalpepperoni, optional11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata170Orzechy dowolne (posiekane)puszka pasty pomidorowejpuszka pasty pomidorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej7Orzechy dowolne (posiekane)opakowanie drożdże szybko rosnąceopakowanie drożdże szybko rosnące

Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera

Deep Dish Pizza naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Możesz spróbować Naked Winery Diva, Sangiovese. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Naga Diva winiarni, , Sangiovese
Naga Diva winiarni, , Sangiovese
Ziemisty, grzybowo-dębowy bukiet już po otwarciu i pierwszym plusku. Na podniebieniu wytrawne truskawkowo-cukierkowe papierosy z miękkimi taninami i średnio długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn