Dojrzałe Kulki babki (Buñuelos de Plátano Maduro)
Dojrzałe babeczki (Buñuelos de Plátano Maduro) mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Przepis ten zachwycił 846 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka pasty z guawy, ser mozzarella, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Envueltos de Plátano Maduro (Dojrzałe okłady babki), Tortilla de Plátano Maduro (Dojrzała babka Frittata), oraz Puré de Frijol y Plátano Maduro (Puree z fasoli i dojrzałych babek) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przetnij plantany na pół, ale nie obieraj.
Umieścić plantany w średnim doniczce i przykryć wodą. Gotować na średnim ogniu przez około 8-10 minut.
Wyjąć plantany z wody i obrać. Mash z masher ziemniaków lub widelcem.Uformować 15 kulek z około 1 ½ do 2 łyżek zacieru babki. Spłaszczyć je dłońmi i umieścić 1 kawałek pasty z guawy i 1 kawałek sera na środku.Uformuj kulkę ponownie i umieść w ciężkim garnku z gorącym olejem, na średnim ogniu. Smażyć przez około 4 minuty, obracając się raz, aż złoty kolor będzie brązowy.Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć olej.
Podawać na gorąco i posypać cukrem, jeśli chcesz.