Dobry dla Ciebie chleb zbożowy
Dobry dla Ciebie chleb zbożowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na chleb. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dobre dla Ciebie naleśniki wieloziarniste, Bułeczki Ze Słodkich Ziemniaków Od Dobrego Do Ziarna-Kim Boyce Re, oraz Chleb z ajerkoniakiem ... Mmmm dobry podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mąkę pełnoziarnistą, owies, mleko w proszku, siemię lniane, kiełki pszenicy, olej, brązowy cukier i sól. Beat aż gładkie. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby utworzyć sztywne ciasto.
Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść do uzyskania gładkiej i elastycznej, około 6-8 minut.
Umieścić w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 1 godziny.
Ciasto poncz w dół; kształtować w bochenek.
Miejsce w 9. x 5 po. patelnia bochenkowa pokryta sprayem do gotowania. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 45 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 25-30 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do stojaka drucianego, aby ostygnąć.