Dip Z Czerwonej Papryki Pieczony - Feta
Pieczona papryka czerwona–Dip Feta to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz ser feta, oliwa z oliwek, papryka i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w środku.
Paprykę przekładamy na blachę do pieczenia, skropimy 1 łyżką oliwy, dobrze doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dusić do poczernienia i zwęglone, o 15 protokół, obracając patelnię w razie potrzeby.
Przenieść papryki do miski, przykryć szczelnie folią i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, co najmniej 20 protokół.
Usunąć paprykę z miski, zastrzegając dowolny płyn.Paprykę obrać i wstawić do blendera.
Dodać fetę, płyn do pieprzu i pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zmiksować na wysokiej, aż będzie gładka, około 1 minuty.
Podawać z opiekanymi klinami pita lub różnymi krakersami.