Dip z czerwonej papryki i orzechów włoskich (Muhummara)
Pieczony Dip z czerwonej papryki i orzechów włoskich (Muhummara) to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 207 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz melasę z granatów, oliwę z oliwek, paprykę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść każdą paprykę na otwartym ogniu palnika gazowego lub grilla, gotując, aż skóra poczernieje i pęcherze. Obróć papryki i czernić całą drogę wokół, o 15 protokół. Alternatywnie, można upiec paprykę w piekarniku poprzez umieszczenie papryki na blasze do pieczenia i umieszczenie pod brojlerem, obracając często, aż papryka są czernione i blister na całym.
Poczerniałą paprykę przekładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do pary.
Rozłóż orzechy włoskie na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Pop do piekarnika, aż światło złoty kolor i aromatyczne, 10 do 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Czerwoną paprykę obrać nożem do parkowania. Odrzuć Skórki, łodygi i nasiona. Wrzuć pieczoną czerwoną paprykę, orzechy włoskie, czosnek, paprykę, kminek, płatki czerwonej papryki, sok z cytryny, melasę z granatów i oliwę z oliwek do malaksera z łyżeczką soli i uruchom, aż dip będzie gładki. Smak przypraw i odpowiednio dostosować. Ostudzić i podawać.