Dip z buraków, ciecierzycy i migdałów z chipsami Pita

Dip z buraków, ciecierzycy i migdałów z chipsami Pita może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 487 kalorii, 16G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz ocet winny, oliwę z oliwek, ścinane migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z ciecierzycy z przyprawionymi chipsami Pita, Pieczony hummus z buraków z domowymi chipsami Pita, oraz Grecka bogini ciecierzyca + nachos Quinoa z chipsami Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki ugotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody do miękkości, około 12 minut.
Drenaż; miejsce w procesorze.
Dodaj fasolę garbanzo, 3/4 szklanki oleju, migdały i czosnek. Zmiksować na gładką masę.
Dodać 1 1/2 łyżki octu winnego czerwonego i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dodatkowym octem, w razie potrzeby.
Przenieść dip do średniej miski. Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Pieczywo pita posmarować po obu stronach olejem; posypać lekko solą i pieprzem.
Każdy chleb pokroić na 8 klinów. Ułóż kliny na oprawionych blachach do pieczenia.
Piec do lekko brązowy i chrupiące, o 12 protokół. Fajne frytki na prześcieradłach.
Umieść dip w środku talerza. Surround z żetonów i służyć.