Dip z awokado i cytrusów z pikantnymi spuds i chipsami tortilla
Dip z awokado i cytrusów z pikantnymi spudami i chipsami tortilla wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 8 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 55 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Jeśli masz chili w proszku, oliwę z oliwek, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dip z awokado-kukurydza z domowymi chipsami Tortilla, Schłodzona zupa z awokado z chipsami Tortilla, oraz Salsa truskawkowo-awokado z cynamonowymi chipsami Tortilla.
Instrukcje
Połowę miąższu awokado wymieszać z jogurtem, sokiem z limonki i cytryny oraz przyprawami. Pozostałe awokado pokroić w kostkę, a następnie delikatnie wymieszać z większą ilością skórki z limonki. Przykryć, następnie schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Gotować ziemniaki przez 6 minut, następnie dobrze odcedzić i wymieszać z oliwą z oliwek, chili w proszku i nasionami kminku. Odstawić na pół godziny przed przyjazdem Gości.
Piekarnik rozgrzać do 200C / 180C / gas 6, następnie pieczemy ziemniaki przez około 30 min, potrząsając tacą do połowy, aż będą złote i miękkie.
Dip przelać do jednej lub dwóch misek, roztrzepać z pozostałą skórką z limonki i podawać z gorącymi ziemniakami oraz chipsami tortilla do zanurzenia.