Dijon i ziołowa pierś indyka z sosem grzybowym
Dijon i ziołowa pierś indyka z sosem grzybowym wymaga ok. 3 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 63g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, liście tymianku, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. z łyżką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dijon i ziołowa pierś indyka z sosem grzybowym, Pieczona w ziołach pierś z indyka z sosem z patelni, oraz Klonowa pierś indyka z sosem grzybowym.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. w małej misce, wymieszać musztardę, masło, tymianek, majeranek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
W płytkiej patelni do pieczenia umieścić pierś indyka, skórkę do góry.
Pędzel z mieszaniną musztardy.
Miejsce 1/2 szklanki bulionu na dnie patelni; przechowywać w lodówce pozostały bulion. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby wskazówka znajdowała się w najgrubszej części piersi indyka i nie dotykała kości. Spryskać kawałek folii sprayem do gotowania; przykryć indyka. (Folia nie musi szczelnie zakrywać indyka; przymocuj folię do każdego końca patelni.)
Dodać grzyby i cebulę na patelnię; łyżka kapieli patelni na wierzchu.
Piec od 1 godziny do 1 godziny 30 minut dłużej lub aż termometr wskaże 77°.
Umieścić indyka na talerzu; przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Odstawić 15 minut na najłatwiejsze rzeźbienie.
Do miarki wlać kapiele z patelni (bez warzyw).
Dodaj pozostały bulion do kapieli do równej 1 1/2 szklanki; wlać do rondla 2-quart. W małej misce, wymieszać mąkę i zimną wodę, aż będzie gładka; wymieszać z kapieli w rondlu.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką do drutu. Gotować i mieszać około 1 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszać grzyby i cebulę z patelni. Dusić 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać sól i pieprz do smaku.