Deser z pierników i dyni
Przygotowanie deseru z piernika i dyni zajmuje około 1 godziny i 50 minut od początku do końca. Ten przepis daje 18 porcji, każda o wartości 360 kalorii , 5 g białka i 16 g tłuszczu . Za 92 centy za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukru, mielonego cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewielu osobom ten deser naprawdę przypadł do gustu. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niezbyt doskonałą ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Deser z pekanami, dynią i pizzą z bitą śmietaną klonową , Deser dyniowy z sosem maślano-rumowym i Amrakhand - Deser na bazie mango .
Instrukcje
Odłóż 3/4 szklanki mieszanki do ciasta na wierzch. W małej misce wymieszaj okruchy pierniczków i pozostałą mieszankę do ciasta; wymieszaj z masłem i jajkiem. Wciśnij na dno natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali; odłóż na bok.
Do nadzienia w dużej misce ubij ser śmietankowy i brązowy cukier, aż będą gładkie. Wbij jajka. Wbij dynię, mleko, cynamon i wanilię i dobrze wymieszaj.
Do posypania w małej misce wymieszaj okruchy pierniczków, cukier i odłożoną mieszankę do ciasta; pokrój w kostkę masło, aż powstanie kruszonka. Wymieszaj z orzechami pekan.
Piec w temperaturze 325° przez 70-75 minut lub do momentu, aż nadzienie będzie gotowe, a termometr włożony w pobliżu środka wskaże 160°. Ostudzić na kratce przez 1-1/2 godziny. Jeśli chcesz, udekoruj każdą porcję połówką piernika. Przechowywać w lodówce.