Deser cytrynowy z bezą
Deser cytrynowy z bezą może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 226 kalorii . Ten przepis jest na 30 osób. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mieszankę do przygotowania budyniu cytrynowego, krem z kamienia winnego, cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytrynowa beza , Cytrynowe ciasteczka z bezą i Moje najlepsze ciasto cytrynowe z bezą .
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę i cukier. Za pomocą blendera do ciasta pokrój masło na kruszonkę. Wymieszaj z orzechami włoskimi. Wciśnij do dwóch natłuszczonych form do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 17–20 minut.
Tymczasem w dużym czajniku lub rondlu wymieszaj mieszanki puddingowe, 2 szklanki cukru, 1 szklankę wody i żółtka jaj. Wymieszaj z pozostałą wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ubijaj na średnim ogniu, aż mieszanka się zagotuje. Odstaw i trzymaj w cieple.
W dużej misce ubij białka jaj i krem z kamienia winnego na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż powstanie sztywny błyszczący szczyt i cukier się rozpuści.
Rozłóż gorący pudding na spodzie. Równomiernie rozprowadź bezę na nadzieniu, uszczelniając brzegi do formy.
Piec w temperaturze 350° przez 15 minut lub do momentu, aż beza będzie złocistobrązowa. Ostudzić na kratce przez 1 godzinę. Schłodzić.