Delta Pieczony Indyk Z Sosem Za Milion Dolarów

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj Delta pieczony indyk z sosem za milion dolarów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 102g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1025 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz boczek wędzony hickory, liście laurowe, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Million Dollar Pie, Million Dollar Calzones, oraz Kurczak Za Milion Dolarów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kroimy gazę na 3-x 3-ft. kwadrat. (Gaza powinna być wystarczająco duża, aby owinąć cały indyk.) Namoczyć gazę w 1 szklance bulionu 15 minut. Wykręcić gazę, odrzucając nadmiar bulionu.
Połóż gazę na blasze na patelni do pieczenia.
Umieść boczek na środku gazy.
Połącz 1/2 szklanki zmiękczonego masła, sól i pieprz.
Wyjąć podroby i szyję z indyka i osuszyć indyka papierowymi ręcznikami. Rozluźnić i podnieść skórę z piersi indyka palcami, bez całkowitego odłączania skóry; wcierać około jednej trzeciej mieszaniny masła pod skórę. Ostrożnie wymień skórę i przetrzyj pozostałą mieszaninę masła na zewnątrz indyka. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym; podwijać końcówki skrzydeł.
Na patelni ułożyć indyka, od strony piersi w dół, na boczku. Podnieś boki gaznicy w górę i nad indykiem. Skręcić końce gazę razem i szczelnie zabezpieczyć sznurkiem. Trim nadmiar gazę i sznurek.
Wymieszać razem wino, kolejne 4 składniki i 1 szklankę bulionu.
Piec indyka w 500 przez 30 minut.
W międzyczasie podgrzej 1 szklankę masła i 1/2 szklanki bulionu w rondlu na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Wlać mieszaninę na indyka. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 i piec 2 1/2 godziny, fastrygując kapiącymi patelniami co 30 minut.
Wyjmij indyka z piekarnika i zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Ostrożnie przenieś indyka na deskę do krojenia, używając czystych ręczników do naczyń.
Usunąć i wyrzucić gazę i boczek. Ostrożnie odstawić indyka, pierś do góry, na patelnię.
Piecz indyka w temperaturze 400 przez 30 minut lub aż skóra będzie złotobrązowa i termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda od 170 do 17
Przełożyć indyka na półmisek, zastrzegając kapiele na patelni do pieczenia.
Odstawić indyka na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Wlać kapie z patelni przez drobny sitko z siatki drucianej do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek.
Usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni kapieli.
Do średniego rondla wlać 2 szklanki kapieli; wymieszać z pozostałym 1 szklanką bulionu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Mąkę połączyć i 2 łyżki. masło do postaci gładkiej pasty.
Ubijać mieszaninę masła do mieszaniny bulionu i gotować, ubijając stale, 2 minuty lub aż zgęstnieje.