Dalmatyńska Zapiekanka Rybna
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Dalmatyńska Zapiekanka rybna może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 70 porcji z 45 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka oliwy z oliwek, oliwek, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 24 minuty. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Babeczki Dalmatyńskie, Dalmatyńskie Krewetki Smażone, oraz Dalmatyńska Solona Sałatka Z Sardeli.
Instrukcje
Oczyść rybę, nie usuwaj głowy, utrzymuj ją w całości. Włóż liście rozmarynu do środka ryby.Ziemniaki obrać i pokroić jak chipsy, ale o grubości od 0,5 do 1 cm.Cebulę i czosnek obieramy.
Cebulę pokroić na połówki i czosnek na 4 kawałki.
Pomidora pokroić na połówki.Najpierw ułóż ziemniaki w garnku do zapiekania, a następnie połóż rybę.
Cebulę, pomidora i oliwki układamy wokół ryby. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać wino na wszystko, a niż oliwa z oliwek.
Włożyć gałązkę rozmarynu między rybę i posypać oregano.Rozgrzej piekarnik do 200C i umieść rybę do pieczenia około 30-40 minut. Możesz zmniejszyć ciepło do 180 ° C w środku pieczenia, niż ponownie podgrzać 5 minut przed końcem do 200 ° C Jeśli nie jesteś pewien, że ziemniak upiecze, możesz przykryć garnek folią aluminiową, ale usuń go co najmniej 15 minut przed końcem, aby zapobiec gotowaniu ryby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.