Dal Indyjski
Indian Dal może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Ten przepis służy 5. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, olej sałatkowy, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest znakomite. Spróbuj nimbu pani lub indyjska lemoniada, indyjska nimbu pani z nasionami sabzy, Dal Indyjski, oraz Indian Dal Nirvana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W patelni 5-do 6-quart na średnim ogniu, często mieszaj olej, kminek i kardamon, aż przyprawy będą pachnące, 1 do 1 1/2 minuty.
Dodaj bulion, soczewica, cebula, 1/4 szklanki kolendry, imbir, chili, czosnek, i kurkuma. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, mieszając często, aż soczewica rozpadnie, o 15 protokół.
Chochla dal do miski, posypać więcej kolendry, i dodać sól do smaku.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Nigl Freiheit Gruner Veltliner]()
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.