Daikon-Papaya Summer Rolls z miętowym sosem jogurtowym

Daikon-Papaya Summer Rolls z miętowym sosem jogurtowym
Daikon-Papaya Summer Rolls z miętowym sosem jogurtowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, sok z limonki, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kotlety jagnięce z miętowym sosem jogurtowym, Szaszłyki grillowane owoce z miętowym sosem jogurtowym miodowym, oraz Papaja sajgonki z sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, wrzucić daikon, marchew, ogórek i papaja z solą i 1/2 łyżki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Zwykły AnanasZwykły Ananas
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zwiędną i uwolnią dobrą ilość płynu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Odcedzić i wycisnąć jak najwięcej płynu. Wytrzyj miskę i zwróć do niej warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Tymczasem doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodaj wermiszel, przykryć i zdjąć z ognia; odstawić, aż zmiękną, 3 do 4 protokół.
6
Odcedzić i schłodzić pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Odcedzić ponownie, wyciskając nadmiar wody. Za pomocą nożyczek pokrój wermiszel na 4 cale długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
8
Dodaj wermiszel do warzyw, wraz z posiekaną miętą, bazylią i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
W małej misce połącz sok z limonki, sos rybny, ocet i mirin z pozostałymi 2 łyżkami cukru; wymieszaj, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodać imbir i szalotka i wlać wszystko, ale 2 łyżeczki dressingu na wermiszel i warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
11
Odstawić na 1 godzinę.
12
Spuścić mieszaninę, naciskając, aby wycisnąć jak najwięcej płynu.
13
Dodać jogurt i majonez do zarezerwowanych 2 łyżeczki dressingu i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
14
Napełnij do połowy dużą płytkę ciasta ciepłą wodą. Pracując z 1 lub 2 papierami ryżowymi naraz, moczyć opakowania w wodzie, aż będą giętkie, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
15
Połóż owijki na powierzchni roboczej i osusz nadmiar wody. Łyżka około 1/2 szklanki warzyw i wermiszelu na dolnej trzeciej części opakowania i ciasno zwinąć w 5-calowy dziennik, chowając się w końcach podczas toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
16
Przełożyć na deskę do krojenia. Przykryj letnią rolkę wilgotnym ręcznikiem papierowym i arkuszem folii. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
17
Każdą rolkę pokroić na 4 kawałki i ułożyć na półmisku. Łyżka około 1/2 łyżeczki kremowego sosu na każdej rolce i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Składniki

3(zima)Azjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny2(zima)posiekana bazyliaposiekana bazylia21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obrana i obranamarchew obrana i obrana2(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra1Ogórek Europejski bez pestek-obrany, zaszczepiony i zaszczepionyOgórek Europejski bez pestek-obrany, zaszczepiony i zaszczepiony14-calowy kawałek daikon, obrany i julienned4-calowy kawałek daikon, obrany i julienned1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży imbirmielony świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki2(zima)posiekana miętaposiekana mięta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1smallsZielona papaja-obrana, zaszczepiona i juliennedZielona papaja-obrana, zaszczepiona i julienned88-calowe8-calowe okrągłe papierowe owijki ryżowe, plus dodatkowe w przypadku złamania8-calowe okrągłe papierowe owijki ryżowe, plus dodatkowe w przypadku złamania85Orzechy dowolne (posiekane)wermiszel ryżowywermiszel ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet ryżowyocet ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona szalotkamielona szalotka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pełnotłusty jogurt greckipełnotłusty jogurt grecki3(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn