Daikon-Papaya Summer Rolls z miętowym sosem jogurtowym
Daikon-Papaya Summer Rolls z miętowym sosem jogurtowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, sok z limonki, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kotlety jagnięce z miętowym sosem jogurtowym, Szaszłyki grillowane owoce z miętowym sosem jogurtowym miodowym, oraz Papaja sajgonki z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wrzucić daikon, marchew, ogórek i papaja z solą i 1/2 łyżki cukru.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zwiędną i uwolnią dobrą ilość płynu, około 1 godziny.
Odcedzić i wycisnąć jak najwięcej płynu. Wytrzyj miskę i zwróć do niej warzywa.
Tymczasem doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj wermiszel, przykryć i zdjąć z ognia; odstawić, aż zmiękną, 3 do 4 protokół.
Odcedzić i schłodzić pod zimną wodą.
Odcedzić ponownie, wyciskając nadmiar wody. Za pomocą nożyczek pokrój wermiszel na 4 cale długości.
Dodaj wermiszel do warzyw, wraz z posiekaną miętą, bazylią i kolendrą.
W małej misce połącz sok z limonki, sos rybny, ocet i mirin z pozostałymi 2 łyżkami cukru; wymieszaj, aby rozpuścić cukier.
Dodać imbir i szalotka i wlać wszystko, ale 2 łyżeczki dressingu na wermiszel i warzywa.
Spuścić mieszaninę, naciskając, aby wycisnąć jak najwięcej płynu.
Dodać jogurt i majonez do zarezerwowanych 2 łyżeczki dressingu i przechowywać w lodówce.
Napełnij do połowy dużą płytkę ciasta ciepłą wodą. Pracując z 1 lub 2 papierami ryżowymi naraz, moczyć opakowania w wodzie, aż będą giętkie, około 2 minut.
Połóż owijki na powierzchni roboczej i osusz nadmiar wody. Łyżka około 1/2 szklanki warzyw i wermiszelu na dolnej trzeciej części opakowania i ciasno zwinąć w 5-calowy dziennik, chowając się w końcach podczas toczenia.
Przełożyć na deskę do krojenia. Przykryj letnią rolkę wilgotnym ręcznikiem papierowym i arkuszem folii. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Każdą rolkę pokroić na 4 kawałki i ułożyć na półmisku. Łyżka około 1/2 łyżeczki kremowego sosu na każdej rolce i podawać od razu.