Cztery Pizza serowa z figą i Prosciutto
Cztery Pizza serowa z figą i Prosciutto może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 868 kalorii, 42g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, mąkę, figi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pizza z figami, Prosciutto i kozim serem, Prosciutto i pizza z kozim serem, oraz Pizza z figami, Prosciutto i serem pleśniowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Włożyć figi do miski i przykryć sokiem jabłkowym.
Niech namoczyć przez 15 minut.
Dodaj figi i odrobinę soku jabłkowego na patelni saute na małym ogniu.
Dodać brązowy cukier i gotować, aż płyn zmniejszy się do syropu.
Rozgrzej grill i piekarnik 400 stopni F.
Wymieszaj drożdże, wodę i cukier, aż drożdże rozpuszczą się na gładki, beżowy kolor.
Za pomocą miksera stojącego dodać mąki, sól, oliwę i ocet.
Wymieszać, aż ciasto uformuje się w kulkę, około 3 do 4 minut.
Umieścić ciasto w naoliwionej misce, przykryć folią i odstawić na 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na 1 dużą pizzę lub mniejsze rozmiary, aby użyć jako przekąski.
Ciasto wyłożyć na rozgrzany kamień do pizzy, jeśli piecze się w piekarniku lub na siatkowej tacy do grillowania, jeśli używa się grilla. Gotować, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby dodać polewy.
Posypać fontina, Gruyere i mozzarella na pizzę. Używaj tylko niewielkiej ilości sera pleśniowego, aby nie przytłaczać ogólnego smaku. Na wierzch sera rozsypać szkliwione figi i długie paski prosciutto.
Umieść pizzę z powrotem w piekarniku lub na grillu, aż ser się stopi, a krawędzie osiągną pożądany złoty, ostry kolor lub chrupiącą konsystencję.
Wyjąć pizzę na deskę do krojenia i pokroić.