Czosnek Smażony Szpinak

Czosnek Smażony Szpinak
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać czosnek smażony szpinak spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku dla niemowląt, sól koszerną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szpinak Smażony Z Czosnkiem, Grillowany kurczak ze smażonym szpinakiem i czosnkiem, oraz Prawdziwi Mężczyźni Gotują: Smażony Czosnek Szpinak.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Szpinak dobrze opłucz w zimnej wodzie, aby upewnić się, że jest bardzo czysty. Obróć go do sucha w przędzarce do sałatek, pozostawiając tylko trochę wody przylegającej do liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad SpinnerSalad Spinner
3
W bardzo dużym garnku lub holenderskim piekarniku, rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć czosnek na średnim ogniu przez około 1 minutę, ale nie, dopóki nie jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Dodaj cały szpinak, sól i pieprz do garnka, wrzuć go z czosnkiem i olejem, przykryj garnek i gotuj przez 2 minuty. Odkryć garnek, włączyć ogień na wysoki, i gotować szpinak przez kolejną minutę, mieszając drewnianą łyżką, aż cały szpinak zwiędnie. Za pomocą łyżki szczelinowej, podnieś szpinak do miski i top z masłem, wycisnąć z cytryny, i posypać morza lub soli koszernej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
SzpinakSzpinak
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
GarnekGarnek
5
Podawać na gorąco.
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn