Czosnek Smażony Szpinak
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać czosnek smażony szpinak spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku dla niemowląt, sól koszerną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szpinak Smażony Z Czosnkiem, Grillowany kurczak ze smażonym szpinakiem i czosnkiem, oraz Prawdziwi Mężczyźni Gotują: Smażony Czosnek Szpinak.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Szpinak dobrze opłucz w zimnej wodzie, aby upewnić się, że jest bardzo czysty. Obróć go do sucha w przędzarce do sałatek, pozostawiając tylko trochę wody przylegającej do liści.
W bardzo dużym garnku lub holenderskim piekarniku, rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć czosnek na średnim ogniu przez około 1 minutę, ale nie, dopóki nie jest rumiane.
Dodaj cały szpinak, sól i pieprz do garnka, wrzuć go z czosnkiem i olejem, przykryj garnek i gotuj przez 2 minuty. Odkryć garnek, włączyć ogień na wysoki, i gotować szpinak przez kolejną minutę, mieszając drewnianą łyżką, aż cały szpinak zwiędnie. Za pomocą łyżki szczelinowej, podnieś szpinak do miski i top z masłem, wycisnąć z cytryny, i posypać morza lub soli koszernej.