Czosnek Dwa Razy Pieczone Ziemniaki
Czosnek dwa razy pieczone ziemniaki może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 233 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, rozmaryn, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziołowy Czosnek Pieczone Ziemniaki, Pieczony Czosnek Dwa Razy Pieczone Ziemniaki, oraz Pieczony Czosnek Dwa Razy Pieczone Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczemy ziemniaki w temperaturze 400° przez 45-55 minut lub do miękkości. W międzyczasie Usuń papierową skórkę z czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Czosnek umieścić w podwójnej grubości folii o dużej wytrzymałości. Skropić olejem. Owinąć folią czosnek.
Piec w temperaturze 400° przez 30-35 minut lub aż zmięknie. Ostudzić przez 10 minut.
Odetnij czubek czosnku, pozostawiając nienaruszony koniec korzenia. Wycisnąć zmiękczony czosnek do małej miseczki; odstawić.
Odciąć cienki plasterek z góry każdego ziemniaka i wyrzucić. Wyjmij miąższ, pozostawiając cienką skorupę. W dużej misce rozgnieść miąższ masłem. Wymieszać z mlekiem, maślanką, rozmarynem, solą, pieprzem i prażonym czosnkiem.
Rurkę lub łyżkę do skorupek ziemniaków.
Umieść na nieczystej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425° przez 20-25 minut lub do ogrzania.