Czerwony Lucjan na parze z grzybami i imbirem

Czerwony Lucjan na parze z grzybami i imbirem
Gotowany na parze Czerwony Lucjan z grzybami i imbirem jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 10. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 627 kalorii, 41g białka, oraz 32G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pachnący lepki ryż, pastę miso, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gotowany Na Parze Czerwony Snapper Ze Świeżym Imbirem I Limonką Przepis, Ryba Gotowana Na Parze Z Szynką, Pieczarkami, Imbirem, Czosnkiem I Szalotkami, oraz Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche.

Instrukcje

1
W mini robocie, połączyć szalotki z chiles, trawa cytrynowa, imbir i 1/2 łyżeczki soli. Przetworzyć na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
W średnim rondlu podgrzać olej roślinny do połysku. Wymieszać pastę scallion i usunąć z ognia. Wymieszać z miso, sosem rybnym, estragonem i skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Sos RybnySos Rybny
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Rozpal grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Umieść dwa arkusze folii o wymiarach 20 na 26 cali na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Skropić folię oliwą z oliwek i roztrzepać szalotką. Ułóż pięć filetów snapper na środku każdego kawałka folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z LucjanaFilety Z Lucjana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Filety skropić białym winem i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Rozprowadzić pastę scallion-miso na filetach i top z grzybami i edamame, jeśli używasz. Złóż boki folii i uszczelnij opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Umieść paczki na grillu i paruj na średnim ogniu przez około 15 minut, aż paczki się nadmuchną, a soki w środku energicznie bulgotną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Ryby i warzywa przełożyć na talerze. Na wierzchu łyżkę soków do gotowania i podawać z pachnącym lepkim ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lepki RyżLepki Ryż
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia41
Magazyn