Czerwony Lucjan gotowany w piekarniku z koprem włoskim i Curry

Pieczona w piekarniku Czerwona Lucjana z koprem włoskim i Curry jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 337 kalorii, 35g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 5,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz Lucjan, sól koszerna, koper włoski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, Gotowany Na Parze Cały Czerwony Snapper, oraz Tajskie czerwone Curry z warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wypłukać rybę w środku i na zewnątrz zimną wodą i osuszyć. Cienkim ostrym nożem wykonaj trzy ukośne cięcia o głębokości około cala i odległości około 1 cala z każdej strony ryby. Przyprawić rybę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem cayenne i wypełnić jamę posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.
Używając noża Kucharskiego, posiekaj nasiona kopru włoskiego.
Wymieszać nasiona kopru włoskiego, curry i 1 łyżeczkę zmiękczonego masła. Odstawić.
Umieść arkusz folii o wymiarach 18 na 26 cali lub pergamin na powierzchni roboczej. Przetrzyj pozostałą łyżeczkę masła na folii, pozostawiając 2-calową granicę dookoła. Podkręć lekko krawędzie papillote, aby utrzymać płyn, który będziesz dodawał.
Połową porów i kopru rozłóż na folii, aby ułożyć rybę i okraść połową przyprawionego masła. Umieść rybę na wierzchu i rozrzuć na niej pozostałe warzywa. Kropki z pozostałym przyprawionym masłem i skropić winem.
Uszczelnij papillote, składając folię na pół nad rybą. Począwszy od jednego złożonego rogu, złóż krawędzie folii w zgrabnych plis; należy złożyć każdą kolejną plisę, aby lekko pokrywała się z poprzednią, aby szczelnie uszczelnić. Kontynuuj, aż osiągniesz drugi róg, a krawędzie są szczelnie zamknięte. Wsuń opakowanie na blachę do pieczenia.
Piec rybę przez 25 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 3 minuty.
Nożyczkami ostrożnie Wytnij folię wzdłuż plis, uważając, aby uniknąć uciekającej pary. Złóż klapę, aby odsłonić rybę. Za pomocą dwóch dużych szpatułek przenieś rybę na półmisek. Przechyl papillote tak soki wybiegają z jednego rogu i nad rybą.
Łyżka niektórych soków do gotowania na każdej porcji i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.