Czerwone Wino-Malinowy Sorbet
Czerwone wino-malinowy Sorbet może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 7,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 799 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka malin, wina, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Sorbet Z Winem Malinowym, Sorbet Do Wina Jeżyn, oraz Sorbet Truskawkowo-Winny.
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić cukier, wodę i czerwone wino do wrzenia i gotować przez 1 minutę, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Zdjąć z ognia i dodać maliny. Przykryć i pozostawić strome na 1 godzinę. Aby przecier jagód i usunąć nasiona, za pomocą gumowej szpatułki, naciśnij mieszaninę przez sitko siatkowe ustawione nad średnią misą lub przepuść ją przez młyn spożywczy wyposażony w drobny dysk do średniej miseczki. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Odmiana: w przypadku sorbetu o lżejszym smaku zamiast czerwonego wina należy użyć różowego.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition