Czerwone Wino-Makaron Pomidorowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc wypróbuj pastę z czerwonego wina-pomidora. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dodatki: bazylia, parmezan, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron z białego wina z sosem pomidorowym, Makaron pomidorowy z białym winem i szpinakiem, oraz Klopsiki wieprzowe z Pastanem w sosie pomidorowym.
Instrukcje
Podsmaż czosnek w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 1 minutę lub aż lekko rumiane. Ostrożnie wymieszać z winem i 5 kolejnych składników; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub aż zgęstnieje.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić. Wymieszaj gorący makaron, ser mozzarella i 1/3 szklanki parmezanu w dużej misce, rzucając do pokrycia, aż ser zacznie się topić.
Wlać sos pomidorowy na mieszaninę makaronu, i wrzucić do połączenia.
Podawać natychmiast z pożądanymi dodatkami.
Czerwone wino-makaron pomidorowo-Stekowy: przygotować sos zgodnie z zaleceniami. Wymieszać 2 szklanki cienko pokrojonego gotowanego steku do mieszanki pomidorowej przed gotowaniem na wolnym ogniu. Dusić 20 minut lub aż zgęstnieje. Zastąp 12 uncji makaronu penne na cienkie spaghetti.
Białe wino-makaron pomidorowo-Małżowy: przygotować sos zgodnie z zaleceniami, zastępując wytrawne białe wino czerwonym winem. Wymieszać w 2 odsączone (5-uncja) puszki posiekane małże do mieszaniny pomidorów tuż przed rzuceniem mieszaniną makaronu.