Czerwona soczewica-placki ryżowe z prostą salsą pomidorową

Czerwona soczewica-placki ryżowe z prostą salsą pomidorową
Przepis czerwona soczewica-placki ryżowe z prostą salsą pomidorową mogą zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bazylia, bułka tarta, białka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Prosta Gotowana Salsa Pomidorowa, Placki krabowe z salsą pomidorowo-ogórkową, oraz Ciasto z tuńczykiem ze świeżymi pomidorami Salsa.

Instrukcje

1
Aby przygotować salsę, połącz pierwsze 5 składników; odstaw w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
2
Aby przygotować ciasta, przynieś 4 szklanki wody i soczewicy do wrzenia w średnim rondlu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Umieścić soczewicę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Połączyć pozostałe 1 szklanka wody i ryżu na patelni; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 18 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta. Fajne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj ryż do soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
RyżRyż
7
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj paprykę, cebula, nasiona kopru włoskiego, i czosnek na patelnię; saute 2 protokół lub do miękkości. Fajne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj do mieszanki ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
10
Dodaj ser mozzarella i pozostałe składniki, mieszając, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
11
Odstawić na 10 minut.
12
Wytrzyj patelnię czystą ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
13
Rozgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Łyżka połowa mieszaniny ryżu przez 1/3-cupfuls do patelni, rozprzestrzeniania się do postaci 6 (3-calowy) koła; gotować 5 minut lub aż lekko rumiane. Ostrożnie obrócić ciasta; gotować 5 minut po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wyjąć ciastka z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i pozostałą mieszaniną ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn