Czekoladowy tort Makadamia z sosem waniliowym
Czekoladowy tort Makadamia z sosem waniliowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 5G białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.96 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, SOS waniliowy, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Podobne przepisy to Czekoladowo-Waniliowy Tort Grand Marnier, Tort waniliowy z nadzieniem malinowym i polewą czekoladową, oraz Tort waniliowy z nadzieniem malinowym i polewą czekoladową.
Instrukcje
W górnej części podwójnego kotła, połączyć czekoladę, cynamon i 3/4 szklanki śmietany. Mieszaj z gotującą się wodą, aż czekolada stopi się i będzie gładka.
Dodać żółtka i ubić na gotującej się wodzie, aż mieszanina osiągnie 14
Wyreguluj ciepło, aby utrzymać mieszaninę między 140 A 150 i kontynuuj ubijanie przez 3 minuty. Zagnieżdżać patelnię w lodowatej wodzie i często mieszać, aż mieszanina ostygnie, około 15 minut.
W głębokiej misce z mikserem z dużą prędkością ubijaj pozostałą śmietanę, aż utrzyma wyraźne szczyty. Delikatnie złóż bitą śmietanę do masy czekoladowej, a następnie wlej do chłodnej skorupy makadamia. Przykryć szczelnie (nie pozwól, aby pokrywa dotykała wypełnienia) i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 2 dni.
Zdjąć rondel z sernika, pokroić torte w kliny i doprawić sosem waniliowym do smaku.