Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego tortu kasztanowego z czekoladowym musem koniakowym. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 11g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.31 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, białka, śmietany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowy Tort Kasztanowy Z Czekoladowym Musem Koniakowym, Tort czekoladowo-kasztanowo-truflowy, oraz Włoski Tort Czekoladowo-Kasztanowy.
Instrukcje
1
Doprowadzić śmietanę i masło na wolnym ogniu w 3-do 4-quart ciężki rondel, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ubij czekoladę, aż będzie gładka i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Przenieść ganache do miski i schłodzić, przykryte, mieszając co 30 minut, aż zgęstnieje, ale można go rozsmarować, około 2 godzin. (Jeśli ganache stanie się zbyt sztywny, odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. patelnie z masłem i dno każdej z nich z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Papier maślany i kurz patelnie z mąką, wybijając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Piekarnik
2
Pulsuj kasztany z mąką, sodą oczyszczoną i solą w robocie kuchennym, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
KASZTANY JADALNE
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Beat masło i brązowy cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 protokół w mikserze stojącym lub o 6 protokół z handheld.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
4
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubijać wanilią (mieszanina będzie wyglądać trochę oddzielona). Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i śmietanę na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mąką i mieszając, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Jajko
5
Podzielić ciasto równomiernie między Patelnie i piec w środku piekarnika, aż bladonie złoty i sprężysty w dotyku, o 30 protokół. Schłodzić ciasta w patelniach na stojakach, a następnie odwrócić na stojakach i usunąć pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Roztopić masło i czekoladę w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, mieszając, aż będzie gładka, i wymieszać koniak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Koniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
2
Przełożyć do miski i schłodzić, przykryć, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje do konsystencji zmiękczonego masła, około 1 godziny. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt sztywna, odstawić w temperaturze pokojowej, aż zmięknie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Śmietanę ubić w misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty, następnie schłodzić, przykryć, a jednocześnie zacząć układać torte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Umieść 1 warstwę ciasta na tekturowym okrągłym stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Rozprowadzić 1/2 szklanki ganache równomiernie na wierzchu warstwy i posypać wszystkie posiekane lodowce marrons. Top marrons glacés z innym 1/4 szklanki ganache i przykryć kolejną warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
6
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą oczyszczonych ubijaków ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sól
7
Dodać cukier i ubić z dużą prędkością, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty. Bitą śmietanę wymieszać z czekoladową mieszanką koniaku, następnie wymieszać jedną trzecią białek, aby rozjaśnić. Pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie złożyć. Łyżka musu natychmiast na warstwę ciasta (szybko się układa), równomiernie rozprowadza, a następnie przykrywa trzecią warstwą ciasta. Schłodzić torte, pod przykryciem, aż warstwa musu będzie jędrna, około 1 godziny. Pozostały ganasz należy przechowywać w konsystencji do smarowania w temperaturze pokojowej, schładzać, przykryć, jeśli stanie się zbyt miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Czekolada
Koniak
Cukier
1
Rezerwy 1 1/4 filiżanki ganache w metalowej misce, a następnie rozłożyć resztę na górze i boku torte do uszczelnienia w okruchy. Schłodzić do jędrności, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Ustaw miskę reserved ganache na garnku z ledwo gotującą się wodą, mieszając, aż ganache osiągnie wylewaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
3
Wyjąć miskę z ognia i ostudzić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Wlać ganache równomiernie na wierzchu torte, upewniając się, że pokrywa wszystkie strony. Wstrząsnąć stojak delikatnie do gładkiej glazury (niech nadmiar kapać na patelni do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Przenieść ciasto na tekturze do stojaka na ciasto lub talerz za pomocą 2 dużych metalowych szpatułek i schłodzić do zestawu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
6
Dekoruj tuż przed podaniem.
1
* Warstwy ciasta można wykonać 3 dni wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, indywidualnie zapakować w folię. * Ganache można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 do 3 godzin, aby zmiękczyć do konsystencji, którą można rozprowadzić. * Tort można złożyć 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć kopułą tortową. * Białka jaj w tym przepisie nie są gotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć odtworzonych sproszkowanych białek jaj, takich jak tylko białka.