Bakłażany z sosem czosnkowo-ziołowym

Bakłażany z sosem czosnkowo-ziołowym
Bakłażany z sosem czosnkowo-ziołowym mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 61 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz bakłażana, miętę i pietruszkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażany z sosem sezamowym, Sos czosnkowy ziołowy tahini, oraz Sałatka Z Cukinii I Bobu Z Sosem Czosnkowo-Ziołowym.

Instrukcje

1
Umyj bakłażana po obu stronach odrobiną oliwy z oliwek; potrzebujesz około 5 łyżek. Grillować, grillować lub grillować plastry bakłażana, aż lekko zbrązowieje z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Zdjąć i ułożyć, nakładając, na talerzu. Można to zrobić poprzedniego dnia i schłodzić.
3
Na małej patelni podgrzać ocet z czerwonego wina z cukrem, aż się rozpuści, a następnie posmarować plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Pozostałą oliwę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i smażyć szybko, aż lekko upieczone, a następnie wlać czosnek i olej do małej miseczki. Tuż przed podaniem rozsypać oliwę z czosnkiem i ziołami na bakłażanach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia4
Magazyn