Bakłażany z sosem czosnkowo-ziołowym
Bakłażany z sosem czosnkowo-ziołowym mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 61 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz bakłażana, miętę i pietruszkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażany z sosem sezamowym, Sos czosnkowy ziołowy tahini, oraz Sałatka Z Cukinii I Bobu Z Sosem Czosnkowo-Ziołowym.
Instrukcje
Umyj bakłażana po obu stronach odrobiną oliwy z oliwek; potrzebujesz około 5 łyżek. Grillować, grillować lub grillować plastry bakłażana, aż lekko zbrązowieje z obu stron.
Zdjąć i ułożyć, nakładając, na talerzu. Można to zrobić poprzedniego dnia i schłodzić.
Na małej patelni podgrzać ocet z czerwonego wina z cukrem, aż się rozpuści, a następnie posmarować plastry bakłażana.
Pozostałą oliwę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i smażyć szybko, aż lekko upieczone, a następnie wlać czosnek i olej do małej miseczki. Tuż przed podaniem rozsypać oliwę z czosnkiem i ziołami na bakłażanach.