Czekoladowy Szewc Wiśniowy
Czekoladowo Wiśniowy Cobbler może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Z tego przepisu składa się 15 porcji zawierających 360 kalorii, 6 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 1,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Niewiele osób naprawdę lubiło to południowe danie. Mieszanka wody, lodów waniliowych, mieszanki ciasta czekoladowego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 17%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Cobbler czekoladowo-wiśniowy, Cobbler czekoladowo-wiśniowy i Cobbler czekoladowo-wiśniowo-malinowy.
Instrukcje
Umieść wiśnie w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. W dużej misce wymieszaj masę ciasta, wodę, jajko i olej; ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim ogniu przez 2 minuty.
Piec w temperaturze 350°C przez 45-50 minut lub do momentu, aż po wbitej w środek wykałaczce wyjdzie wilgotny okruszek.
Podawać na ciepło z lodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Musujące, Port, Riesling, Moscato Dasti, Zinfandel
Cobbler świetnie komponuje się z kremową sherry, winem musującym i porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.