Czekoladowy Sernik Z Masłem Orzechowym
Czekoladowy Sernik z masłem orzechowym wymaga z grubsza 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Za 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 12 porcji z 739 kalorii, 16G białka, oraz 48g tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką słodko-gorzkie kawałki czekolady, jajka, chipsy mlecznej czekolady i kilka innych składników, możesz to zrobić. 12 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 39%. Podobne przepisy obejmują Czekoladowy Sernik Z Masłem Orzechowym, Sernik Czekoladowo-Orzechowy, oraz Czekoladowy Sernik Z Masłem Orzechowym.
Instrukcje
Uwaga kucharza: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową przed rozpoczęciem.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Przetwórz krakersy, orzeszki ziemne, słodko-gorzkie kawałki czekolady i masło w robocie kuchennym. Gdy połączy się w kęp, zamień go w tortownicę i dociśnij do dna i do góry po bokach, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Włóż do lodówki podczas robienia nadzienia.
Dodaj wszystkie składniki nadzienia do robota kuchennego i pulsuj, aż stanie się gładką mieszanką.
Wlać i zeskrobać nadzienie do skórki i piec przez 1 godzinę, sprawdzając po 45 minutach. Tylko góra powinna być osadzona i sucha.
Wyjmij serniki z piekarnika i odstaw na bok podczas robienia polewy. Podgrzej śmietanę i mleczną czekoladę z brązowym cukrem w małym rondelku na małym ogniu. Delikatnie wymieszaj, aby rozpuścić czekoladę, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
Łyżką i bardzo delikatnie rozprowadź polewę na wierzchu sernika, uważając tak samo jak ty, aby nie złamać powierzchni. (Nie żeby stało się coś złego; po prostu czekoladowy marmurkowy tort.) Włóż z powrotem do piekarnika na ostatnie 10 minut.
Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. Pokrój i podawaj.
Zrób sernik do 2 dni do przodu. Ochłodzić i wyluzować zgodnie z zaleceniami. Nie przykrywaj aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryj talerzem lub folią, upewniając się, że pokrycie nie dotyka powierzchni. Rozłóż i podawaj zgodnie z przepisem. Będzie to Przechowywać w lodówce łącznie do 4 dni.
Sernik można zamrozić na 1 miesiąc. Upewnij się, że jest dokładnie schłodzony, a następnie zawiń, jeszcze na patelni, w podwójną warstwę folii i warstwę folii aluminiowej. Rozmrozić przez noc w lodówce i zjeść w ciągu 2 dni. Po rozmrożeniu na powierzchni sernika może pojawić się niewielka ilość kondensacji, ale nadal można go zjeść.