Czekoladowy drobiazg z ananasem
Czekoladowy Ananasowy Trifle zajmuje około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten deser ma 463 kalorie, 8 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,06 USD za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 6 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i kup mieszankę ciastek Angel Food, ciężką bitą śmietanę, ananasa i czekoladę oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kawałek ananasa z pomarańczą, Kawałek włoskiego ananasa i Kawałek ciasta z rumem i ananasem.
Instrukcje
Przygotuj i upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całkowicie ostudzić. W międzyczasie, aby przygotować budyń ananasowy, w dużym rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą. Stopniowo dodawaj 2 szklanki mleka. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj 1/2 szklanki gorącej mieszanki z jajkami; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać jeszcze 2 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z ananasem i wanilią.
Wlać do miski; przyciśnij kawałek woskowanego papieru lub plastikowej folii do budyniu. Przechowywać w lodówce, bez mieszania, aż do ostygnięcia. W międzyczasie ubijaj pozostałe mleko i mieszankę budyniową przez 2 minuty.
Odstaw na 2 minuty lub do miękkości. Chłod.
Aby złożyć, pokrój schłodzone ciasto na 1-calowe kawałki. kostki.
Umieść jedną trzecią ciasta w naczyniu o pojemności 3-1/2 qt. drobnoziarniste danie.
Połącz wodę i ekstrakt rumowy; posmaruj jedną trzecią ciasta. Na wierzch połóż budyń ananasowy, jedną trzecią ciasta i jedną trzecią mieszanki rumowej.
Warstwa wyłożyć budyniem czekoladowym i pozostałą mieszanką ciasta i rumu. Przykryj i ostudź.
Tuż przed podaniem, w dużej misce ubić śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier cukierniczy; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
W razie potrzeby udekoruj ananasem i startą czekoladą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku Trifle. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino