Czekoladowo-Wiśniowy Mus Delight
Czekoladowo-wiśniowy Mus Delight może być tylko deserem, którego szukasz. Za 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 6G tłuszczu i w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i odebrać Angel food Cake mix, karton bita polewa, czekolada pudding mix, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżką wynik 16%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mus Czekoladowo-Wiśniowy Parfaits, Ciasto Z Musem Czekoladowym Z Wiśni, oraz Brandied Cherry Chocolate Mus Ciasto.
Instrukcje
Odcedź wiśnie, rezerwując sok; odłóż wiśnie na bok.
Dodaj tyle zimnej wody do soku wiśniowego, aby odmierzyć 1-1 / 4 szklanki. W dużej misce ubij mieszankę ciasta i sok wiśniowy na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnim poziomie przez 2 minuty.
Delikatnie łyżką do nie natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur.
Przetnij ciasto nożem, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Piecz na najniższym ruszcie piekarnika w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub do ciemnozłotego koloru, a cały wierzch będzie suchy. Natychmiast odwróć patelnię na ruszcie; ostudzić całkowicie, około 1 godziny. Przejedź nożem po bokach ciasta i wyjmij z patelni.
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady; mieszać do uzyskania gładkości. Wiśnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Trzymając wiśnie za łodygę, zanurz w czekoladzie; pozwól, aby nadmiar kapał.
Umieść na woskowanym papierze; Wstaw do lodówki, aż stwardnieje.
W dużej misce wymieszaj mleko i pudding przez 2 minuty.
Odstaw na 15 minut lub do zgęstnienia.
Ubijaj, aż będzie gładka. Złożyć bitą polewę. Pokrój ciasto; podawać z musem i maczanymi wiśniami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze wybory na mus. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.