Czekoladowo-Karmelowy Krem Ptysiowy
Ciemne czekoladowo-karmelowe ptysie z kremem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 94 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 42. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Karmelowo-Czekoladowe Ptysie Z Kremem, Karmelowy krem z sosem czekoladowo-orzechowym, oraz Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. dla ptysiów śmietany, w średnim rondlu, połączyć wodę, masło i sól; doprowadzić do wrzenia.
Dodać mąkę na raz, energicznie mieszając. Gotować i mieszać, aż mieszanina utworzy kulkę.
Zdjąć z ognia. Ostudzić przez 10 minut.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Upuść ciasto przez zaokrąglone łyżeczki 2 cali od siebie na 2 wysmarowane blachy do pieczenia.
Piec po jednym arkuszu na raz przez 20 do 25 minut (zachowaj pozostałe ciasto przykryte podczas pieczenia pierwszej partii).
Przenieś do stojaka z drutu; pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.*
Tymczasem do napełniania, w średnim rondlu, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj Ghirardelli ® 60% Cacao Bittersweet Chocolate Baking Chips. Nie mieszać.
Odstawić na 5 minut. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać z polewą karmelową. Schłodzić przez 15 minut przed użyciem.
Za pomocą nożyczek kuchennych, wyciąć blaty z kremu ptysie; usunąć wszelkie miękkie ciasto od wewnątrz. Łyżka około 1 łyżki nadzienia do każdego kremu puff. Wymień Topy. W razie potrzeby skropić dodatkowo przygotowaną polewą karmelową i / lub czekoladą
Mżawka, w małej misce mikrofalowej bezpieczne, połączyć 1/2 szklanki Ghirardelli 60% kakao słodko-gorzkie czekolady pieczenia chipsów i 1 łyżeczka skracania. Kuchenka mikrofalowa przy połowie mocy lub ustawieniu rozmrażania przez 1 minutę.
Wyjąć i wymieszać. Jeśli czekolada nie topi się, wróć do kuchenki mikrofalowej i powtórz etap podgrzewania, mieszając co 15 sekund, aby uniknąć przypalenia. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.