Czekoladowe Zabaglione Tiramisu

Czekoladowe Zabaglione Tiramisu
Czekoladowe Zabaglione Tiramisu zajmuje od początku do końca około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka, 41 g tłuszczu i łącznie 760 kalorii. Za 1,46 dolara za porcję otrzymasz deser dla 6 osób. Dostarcza go firma Foodnetwork. 53 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup sól, żółtka, gęstą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dość niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 34%. Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Klasyczne Tiramisu i bezkawowe czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu, Czekoladowe Zabaglione i Pikantne Zabaglione z truskawkami i czekoladą.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W średniej misce ubij żółtka z cukrem, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku
Kupowana W Sklepie Mieszanka Ciast Czekoladowych, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuKupowana W Sklepie Mieszanka Ciast Czekoladowych, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Super Wilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na PudełkuNp. Super Wilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku
1/2 Szklanki Ciężkiej śmietany Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietanki, Schłodzonej1/2 Szklanki Ciężkiej śmietany Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietanki, Schłodzonej
3
Wymieszaj 1/2 szklanki śmietany, marsalę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
4
Miskę postaw na dużym rondlu z gotującą się wodą (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Ciągle ubijaj, aż mieszanina będzie gęsta, a termometr umieszczony na środku zarejestruje temperaturę od 160 do 170 stopni F, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Połóż miskę na powierzchni roboczej i dodaj kawałki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Mieszaj, aż kawałki czekolady się rozpuszczą, a masa będzie gładka. (Można zrobić 1 godzinę wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Odstaw w temperaturze pokojowej.
9
Wstrząśnij przed użyciem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
W drugiej średniej misce ubij pozostałą 1/3 szklanki śmietanki i mascarpone, aż masa będzie gęsta. Ciasto pokroić w małą kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Umieść około 1/2 szklanki kostek ciasta w każdym z 6 staroświeckich szklanek lub kieliszków z wodą. Na wierzch nałóż 2 czubate łyżki zabaglione. Na wierzch połóż porcję mieszanki mascarpone. Powtórz warstwy. (Resztki ciasta zawiń w folię i zamroź.) Udekoruj kawałkami białej czekolady i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
MascarponeMascarpone
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Chianti, Moscato Dasti, Verdicchio, Trebbiano

Tiramisu w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i chianti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Wydanie NV Wilson Creek Almond Anniversary Edition z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Edycja rocznicowa NV Wilson Creek Almond
Edycja rocznicowa NV Wilson Creek Almond
Ten nagrodzony złotym medalem szampan nazywany jest także szampanem „OH MY GOSH”®. To białe wino musujące jest naturalnie fermentowane i zawiera niewielką domieszkę czystych migdałów, dzięki czemu z pewnością zachwyci Twoich gości. Niezbędny szampan, który sprawi, że każda okazja będzie wyjątkowa. Świetne do deserów, przytulania, wanien z hydromasażem, pikników, kominków, brunchów i przyjęć. Bardzo popularny na wszystkich weselach tutaj.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn