Czekoladowe Tiramisù Charlotte
Czekoladowe Tiramisu Charlotte to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, cukru, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 14 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Czekoladowe Tiramisù Charlotte, Tiramisu Charlotte, oraz Tort Charlotte Tiramisu Z Nutą Baileys-Niebo W Ustach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój tyle ciasta funta, aby uzyskać 18 (1/3") plastry. Boki linii i na dole ungreased 9 " springform patelni z 12 do 14 plastrów ciasta funta. Odstaw pozostałe ciasto funta na bok. Rozpuścić espresso w 3/4 szklanki wrzącej wody; wymieszać w 1/4 szklanki Kahla.
Wymieszaj ciasto z 3/4 szklanki mieszanki espresso, odkładając pozostałą 1/4 szklanki mieszanki espresso.
W podwójnym kotle ubić 6 białek i 3/4 szklanki cukru; umieścić na gotującej się wodzie i gotować, często ubijając, aż mieszanina osiągnie 16
Przenieść mieszaninę białka jaja do dużej miski; beat z dużą prędkością z mikserem elektrycznym, aż sztywne szczyty tworzą. Odstawić.
Posypać żelatynę na 1/2 szklanki zimnej wody w rondlu; niech zmiękczyć 1 minutę. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Dodać 1/4 szklanki śmietany do ubijania; odstawić.
Ubić razem 6 żółtek, pozostałą 1/2 szklanki cukru i pozostałą 1/4 szklanki Kahla na podwójnym kotle.
Umieścić na gotującej się wodzie i gotować, ubijając często, aż mieszanina osiągnie 16
Wyjmij miskę i bij ze średnią prędkością ręcznym mikserem elektrycznym, aż będzie gruba i blada.
Dodać ser mascarpone i mieszaninę żelatyny, ubijając aż będzie gładka. Złóż w około 1 szklance bezy; złóż w pozostałej bezie. Połówkę mieszanki mascarpone przełożyć na patelnię springform. Top z pozostałych kawałków ciasta funta; brush pound cake plasters z pozostałą mieszanką 1/4 szklanki espresso.
W szklanej misce umieść połowę kęsów czekoladowych. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 1/2 minuty; mieszać, aż będzie gładka i lekko ostygnie.
Dodać 1/2 szklanki mieszanki mascarpone, mieszając, aż będzie gładka; złożyć do pozostałej mieszaniny mascarpone. Łyżka czekolady mascarpone mieszaniny do springform patelni. Schłodzić 20 minut lub do lekko jędrne na górze.
Połączyć pozostałe kęsy czekoladowe, pozostałe 1/4 szklanki śmietany do ubijania, i masło w małej szklanej misce. Mikrofalówka na wysokości 1,5 minuty. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Łyżka czekoladowego ganache na wierzchu deseru, rozprzestrzeniając się na krawędzie za pomocą małej przesuniętej szpatułki. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Przed podaniem, uruchomić nóż wokół krawędzi patelni, aby zwolnić boki.
Wyjąć Charlotte na talerz do serwowania; odstawić 20 minut.
Dekorować, w razie potrzeby.
* Zastąp 12 uncji twarogu, jeśli nie możesz znaleźć sera mascarpone.